2024.04.18. - Andrea, Ilma

Meggyes rácsos

Meggyes rácsos
Meggyes rácsosA lisztbe reszelt vajat egy széles kés segítségével hideg tepsi hátán vagy márványlapon gyorsan összedogozzuk a tejföllel, sóval. Hűtőben letakarva másnapig, de legalább 4-5 órán át pihentetjük. A cipót utána 2/3 és 1/3 részre osztjuk. A nagyobbat 30x40 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírra csúsztatjuk, felvert tojással megkenjük, a meggyből halmokat teszünk rá. A kisebbik tésztát 40x20 cm-esre nyújtjuk, A rácsozóhengert erősen lenyomva a tészta hosszanti oldalával párhuzamosan végigmetsszük és a töltelékes tésztára helyezzük úgy, hogy a rácsokat széthúzzuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A közöket lenyomkodjuk, a rácsozást megkenjük a maradék tojással, 220 fokos sütőbe tesszük, 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Langymelegen vaníliás porcukorral megszórjuk, nagyobb szeletekre vágva tálaljuk.

Hozzávalók:

Tészta:

- 28 dkg liszt
- 22 dkg hideg vaj
- 2 dl tejföl
- kevés só

Töltelék:

- 35 dkg sütésálló meggydzsem

Tetejére:

- 1 db tojás
- vaníliás porcukor
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!