2024.04.23. - Béla

Gombás-szilvás tészta

Gombás-szilvás tészta
Gombás-szilvás tésztaVágjuk apróra a megtisztított húst, a szilvát, a hagymát és a gombát, a borókabocsókat vágjuk ketté, a fokhagymát pedig törjük össze fokhagymanyomóval. A felmelegített olajon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a feldarabolt húst és a gombát. Miután elfőtte a levét, öntsük fel a borral és a tejszínnel. Ha felforrt, vegyük takarékra, és adjuk hozzá a sajtot, a szilvát, a borókabogyót és a fűszereket. Tálalás előtt főzzük ki a tésztát is, majd a mártással, kevés parmezánnal, friss bazsalikommal tálaljuk!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 40-50 dkg karaj, csont nélkül
- 30 dkg aszalt szilva
- 10 dkg sajt
- 2 vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl fehér bor
- 1/2 l tejszín
- 1 zacskó penne tészta
- 25 dkg gomba
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 ek borókabogyó
- bazsalikom
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!