2024.04.25. - Márk

Túrótorta

Túrótorta
TúrótortaTojások sárgáit, a cukorral, kikeverjük. Ehhez hozzáadjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor hármast. Egy másik edényben a fehérjét felverjük. Óvatos mozdulatokkal a fehérjét a lisztes masszához keverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és a piskóta alapot beleöntjük, majd 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A ricottát, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával összekeverjük. A tejszínhabot felverjük külön. Ezután az egészet óvatosan összekeverjük. A zselatint a csomagoláson írtak szerint feloldjuk, és hozzátesszük a már összekavart hozzávalókhoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A piskótát ketté vágjuk, a krém egy részét beletesszük, a többit a tetejére kenjük rá. Díszítésnek a tetejére például használható jó nagyszemű szőlő is, ezeket félbe vágjuk és szép sorban a tetejére rakjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, és utána fogyasztható is!

Hozzávalók:

Piskótához:

- 8 tojás
- 8 kanál cukor
- 6 kanál liszt
- 2 kanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor

A krémhez:

- 50 dkg Ricotta
- kb 10-15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 cirom reszelt héja
- ½ liter habtejszín
- 10 g zselatin
- szőlő a díszítéshez
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!