rss
  • Túrótorta

  • Share on Tumblr

    TúrótortaTojások sárgáit, a cukorral, kikeverjük. Ehhez hozzáadjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor hármast. Egy másik edényben a fehérjét felverjük. Óvatos mozdulatokkal a fehérjét a lisztes masszához keverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és a piskóta alapot beleöntjük, majd 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A ricottát, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával összekeverjük. A tejszínhabot felverjük külön. Ezután az egészet óvatosan összekeverjük. A zselatint a csomagoláson írtak szerint feloldjuk, és hozzátesszük a már összekavart hozzávalókhoz.

    A piskótát ketté vágjuk, a krém egy részét beletesszük, a többit a tetejére kenjük rá. Díszítésnek a tetejére például használható jó nagyszemű szőlő is, ezeket félbe vágjuk és szép sorban a tetejére rakjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, és utána fogyasztható is!

    Hozzávalók:

    Piskótához:

    - 8 tojás
    - 8 kanál cukor
    - 6 kanál liszt
    - 2 kanál kakaópor
    - 1 csomag sütőpor

    A krémhez:

    - 50 dkg Ricotta
    - kb 10-15 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 cirom reszelt héja
    - ½ liter habtejszín
    - 10 g zselatin
    - szőlő a díszítéshez


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Birkaragu babbal

    Hozzávalók: 1,5 kg birkanyak vagy szegyhús, só és bors, 1 babérlevél, 0,5 dl fehérbor, friss zsálya, 3 ek. olaj, 4 vöröshagyma, 3 sárgarépa, 1 csokor zöldfûszer, 5 dl marhahúsleves, 500 g burgonya, 500 g karórépa.

  • Libamáj római tálban

    Hozzávalók 4 személyre: Kb. 70 dkg hízott libamáj, 1 kg bõrös libaháj, 3 dl tej, só, vegeta.

  • Ananász-kávé

    Hozzávalók: 1/2 l erõs kávé, 4 ek dobozos ananász, 1/8 l ananászlé, 1 kis csomag vaniliafagyi.

  • Budai szeletek

    1 deka cukrot 4 tojás sárgájával, 1 csomag Váncza-vanilincukorral és 4 deka vajjal habosra keverünk. 1/2 órai keverés után még 15 deka õrölt mandulát, meglágyított 7 deka fõzõcsokoládét, 2-3 evõkanál zsemlyemorzsát, 1/2 csomag Váncza-sütõport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.

  • Házi cukkinis kenyér

    Hozzávalók:

    - 2 tojás
    - 75 ml extra szûz olívaolaj
    - 200 g teljes kiõrlésû búzaliszt
    - ½ csomag sütõpor
    - 300 g cukkini
    - só
    - tört színes bors
    - 50 g fekete olívabogyó
    - 50 g feta sajt
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 1 ek olívaolaj
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek fenyõmag

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Tejfölös kapros káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehérkáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, ecet, 1 nagy csokor kapor.

  • Carbonara spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti tészta, 25 dkg sonka, 1 db tojás, 1 dl fõzõtejszín, 1 ek vaj, 1 ek olaj, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, fél liternyi tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa.

  • Gesztenyekrémleves

    GesztenyekrémlevesA fűszereket egy kisebb edénybe téve egy deciliter vízzel felöntjük és felforraljuk, majd a levet leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel alaposan elkeverjük. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert pudingot és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját, valamint a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk, majd össze turmixoljuk. Levescsészébe adagoljuk, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal, őrölt fahéjjal vagy reszelt csokival díszíthetjük.

  • Vaníliás rétes

    Megfõzöm a pudingot.A réteslapot kinyújtom, majd kb 10x10-es négyzetekre vágom. A közepét megtöltöm a pudinggal majd háromszögalakra hajtom.A tetejét megkenem tojással. (Bármilyen pudinggal tölthetõ)

  • Fetás céklasaláta

    Hozzávalók 2 személyre: 3 cékla, 3 szál újhagyma, 10 dkg feta sajt, 1 erõspaprika, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, balzsamecet, só.

  • Mozzarellás olasz paradicsomsaláta

    Hozzávalók: 1 csomag mozzarella golyó, 10 db koktél paradicsom, fodros szélû saláta, újhagyma, olivaolaj, bazsalikomlevél.

  • Mazsolás túrópuding

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg vaj, 3 evõkanál porcukor, 2 tojásfehérje, 5 dkg mazsola, 10 dkg búzadara, 2 dl tej, 2 dl tejszín, csipetnyi só.

  • Epres krémtúró

    Hozzávalók (4 adagra): 40 dkg eper, 20 dkg túró, 1 dl tejszín, vanília (esetleg aroma) és édesítõ ízlés szerint.

  • Túrógombóc kukoricadarával egyszerûen

    Hozzávalók: 5 dl víz, 1 kávéskanál olaj, kevés só, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 marék cukor, 2 dl kukoricadara, 25 dkg túró, pirított morzsa vagy porcukros darált dió.

  • Párolt pecsenyekaraj mustáros szószban

    Hozzávalók:

    karaj, grillfûszer keverék, õrölt szerecsendió, 3 dl must, 1 nagyobb fürt szõlõ, 1 csomag tökmag, 1 csomag rizs, liszt

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók: 2-3 db kisebb padlizsán, 1 citrom leve, 1 evõkanál olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 13 dkg friss sajt, 2 evõkanál joghurt, fekete olajbogyó és paprika a díszítéshez.

  • Kapormártás recept

    Hozzávalók:
    1 csomag kapor, 50 g liszt, 50 g vaj, ecet, 1 dl tejfel, só, cukor, 3 dl csontleves.

  • Epres tiramisu

    Hozzávalók:

    50 dkg eper, 1 citrom leve, 1 tasak vaníliás cukor, 6 evõkanál narancslikõr, 15 dkg babapiskóta, 25 dkg mascarpone sajt, 2,5 dl natúr joghurt, 3 evõkanál porcukor, a díszítéshez: citromfûlevelek