2024.04.19. - Emma

Fasírtgolyók ananászosan

Fasírtgolyók ananászosan
Fasírtgolyók ananászosanA beáztatott zsömlét összekeverjük a hússal, a tojással és curryvel, pici sóval, egy gerezd áttört fokhagymával. Az ananászt egészen pici darabokra vágjuk, és a masszához adjuk, majd csinos kis golyókat formázunk. Kevés olajon aranybarnára sütjük őket. A megmosott brokkolit rózsákra szedjük, a paprikát és póréhagymát is mossuk, felvágjuk. Wokban 2 evőkanál szezámolajat felforrósítunk, a zöldségeket 4-5 percig sütjük. Hozzáadunk 2 gerezd áttört fokhagymát, egy kevés vizet, a kókusztejet, a szójaszószt és a curryt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

További 5 perc után hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával vagy ízlés szerint bármely más körettel.
Hozzávalók:

- 400 g darált hús
- 1 szárazabb zsömle
- 1 tojás
- 1 ananászkonzerv
- 1 fej brokkoli
- 2 kaliforniai paprika
- 1 nagy póréhagyma
- 1+2 gerezd fokhagyma
- 2 dl kókusztej
- 1 dl víz
- 1 tk keményítő
- ízlés szerint édes és sós szójaszósz
- ízlés szerint curry
- pici só
- szezámolaj a sütéshez
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!