rss
  • Fasírtgolyók ananászosan

  • Share on Tumblr

    Fasírtgolyók ananászosanA beáztatott zsömlét összekeverjük a hússal, a tojással és curryvel, pici sóval, egy gerezd áttört fokhagymával. Az ananászt egészen pici darabokra vágjuk, és a masszához adjuk, majd csinos kis golyókat formázunk. Kevés olajon aranybarnára sütjük őket. A megmosott brokkolit rózsákra szedjük, a paprikát és póréhagymát is mossuk, felvágjuk. Wokban 2 evőkanál szezámolajat felforrósítunk, a zöldségeket 4-5 percig sütjük. Hozzáadunk 2 gerezd áttört fokhagymát, egy kevés vizet, a kókusztejet, a szójaszószt és a curryt.

    loading...

    További 5 perc után hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával vagy ízlés szerint bármely más körettel.

    Hozzávalók:

    - 400 g darált hús
    - 1 szárazabb zsömle
    - 1 tojás
    - 1 ananászkonzerv
    - 1 fej brokkoli
    - 2 kaliforniai paprika
    - 1 nagy póréhagyma
    - 1+2 gerezd fokhagyma
    - 2 dl kókusztej
    - 1 dl víz
    - 1 tk keményítő
    - ízlés szerint édes és sós szójaszósz
    - ízlés szerint curry
    - pici só
    - szezámolaj a sütéshez


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csicsókaleves

    Hozzávalók: 50 dkg csicsóka, 2 vöröshagyma, 20 dkg fûszeres kolbász, fél dl étolaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, só.

  • Tejszínes diós tarja

    Hozzávalók: 6 szelet tarja (nem kell kikloffolni), 1 fej hagyma, 6 szelet bacon szalonna, kolbász karikák, só bors, 2 dl tejszín, 2 dl ketchup, 2 ek.darált dió.

  • Csirkesaláta

    Hozzávalók:

    - sült csirkemell
    - 3-4 levél medvehagyma
    - 1 nagy pohár joghurt
    - 1 db kígyóuborka
    - 2 db paradicsom
    - 1/2 fej saláta
    - 2 db paprika
    - 1 csokor piros retek
    - olívaolaj
    - só
    - õrölt fehérbors

  • Gombás rétes

    Hozzávalók: fél kg gombapörkölt, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, olaj, só.

  • Lencsefõzelék

    Elõzõ este tésztaszûrõben, folyó víz alatt mossunk meg 30 dg megtisztított lencsét, tegyük egy zománcozott edénybe, és öntsünk rá 8 dl vizet. Másnap adjunk hozzá egy diónyi vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát és 1 púpozott mokkáskanál sót, majd fedõ alatt fõzzük kb. 15 percig, amíg megpuhul.

  • Juhtúróval töltött gomba

    Hozzávalók :

    6-8 db nagyobb gomba, 15 dkg juhtúró, 3 ek. kanál tejföl, 1 szál újhagyma, 3-4 szelet baconszalonna, kakukkfû, só, bors

  • Klasszikus vaníliafagylalt

    Klasszikus vaníliafagylaltAz egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megsózzuk. A tejet a vaníliával felforraljuk, és apránként hozzáöntjük a tojásos cukorhoz. Folytonos kevergetés közben épp csak forráspontig melegítjük, addigra kissé be is sűrűsödik. Hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a tejszínből kemény habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a tejes tojásba. A vaníliát kivesszük a tejből, és a masszát lehűtve beleöntjük a fagylaltgép tartályába, majd jó keményre fagyasztjuk. Kis robotgép segítségével nagyon egyszerűen elkészíthető.

  • Bableves káposztásan

    Bableves káposztásanA babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk. Amikor a bab majdnem megfőtt, hozzáadjuk a káposztát. 2 kanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vízzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük. Végül belefőzzük a karikára vágott kolbászt.

  • Póréhagyma-saláta tojással

    Hozzávalók: 2 kemény tojás, 3 póréhagyma, só, 15 dkg apró paradicsom, 2 evõkanál majonéz, 1 evõkanál tejszínes krémsajt, 3 evõkanál citromlé, 1 evõkanál sherry, Cayenne-bors, 1 csipet cukor.

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók:

    1/2 kg liszt, 2,5–3 dl tej, 2 tojássárgája, 5 dkg margarin, kevés cukor, só, 3 dkg élesztõ, 1 pizzakrém, oregánó, reszelt sajt, olaj a kenéshez

  • Marinált sárgarépa

    Hozzávalók: 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl borecet, 4 ek extra szûz olivaolaj, fél kg sárgarépa, só.

  • Francia vékonyhurka

    Hozzávalók: 1,5 kg póréhagyma, 1 diónyi vaj, 1 ek. olaj, 4 kis hurka, 3 mogyoróhagyma, 3 dl pouilly bor, 1 csokor petrezselyem, só és bors.

  • Flódni

    Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 dl fehér bor.

  • Sajtos sonkanyárs

    Hozzávalók: 25 dkg trappista sajt, 25 dkg gépsonka.

  • Fejes saláta fõtt marhahússal

    Ezt az összetett salátát maradék fõtt marhahúsból vagy sovány sült húsból készítjük fejes salátával. 5 dkg majonézt porcelán vagy zománcozott keverõtálba teszünk, hozzáadunk egy kávéskanálnyi mustárt, sót, törött borsot, egy fél citromlevet, és az egészet simára keverjük.

  • Birsalmás csirkemáj

    Hozzávalók: 8 db csirkemáj, 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte), 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 teáskanál cukor, ízlés szerint só és törött fekete bors, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

  • Lencsefõzelék

    Hozzávalók: lencse, zsír, liszt, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl, babérlevél, mustár, citromlé, citromhéj, cukor, só.

  • Barbary Coast

    Shakerben összerázzuk, majd pohárba szûrjük.

  • Spagetti a tenger gyümölcseivel

    40 dkg mélyhûtött tenger gyümölcsét egy szitába teszem és szomahõmérsékleten mintegy 15 perc alatt hagyom kiolvadni. 25 dkg spagettit sós vízben fogkeményre (al dente) fõzök. Leszûröm és lecsepegtetem.

loading...