rss
  • Fasírtgolyók ananászosan

  • Share on Tumblr

    Fasírtgolyók ananászosanA beáztatott zsömlét összekeverjük a hússal, a tojással és curryvel, pici sóval, egy gerezd áttört fokhagymával. Az ananászt egészen pici darabokra vágjuk, és a masszához adjuk, majd csinos kis golyókat formázunk. Kevés olajon aranybarnára sütjük őket. A megmosott brokkolit rózsákra szedjük, a paprikát és póréhagymát is mossuk, felvágjuk. Wokban 2 evőkanál szezámolajat felforrósítunk, a zöldségeket 4-5 percig sütjük. Hozzáadunk 2 gerezd áttört fokhagymát, egy kevés vizet, a kókusztejet, a szójaszószt és a curryt.

    További 5 perc után hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával vagy ízlés szerint bármely más körettel.

    Hozzávalók:

    - 400 g darált hús
    - 1 szárazabb zsömle
    - 1 tojás
    - 1 ananászkonzerv
    - 1 fej brokkoli
    - 2 kaliforniai paprika
    - 1 nagy póréhagyma
    - 1+2 gerezd fokhagyma
    - 2 dl kókusztej
    - 1 dl víz
    - 1 tk keményítő
    - ízlés szerint édes és sós szójaszósz
    - ízlés szerint curry
    - pici só
    - szezámolaj a sütéshez


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Firenzei sertésborda

    Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 1 kg spenót, só, zsír, 5 dkg vaj, törött bors, reszelt sajt.

  • Rakott kelbimbó

    Hozzávalók: 80 dkg kelbimbó, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb csirkemell, 5-10 dkg füstölt tarja, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, 15 dkg árpagyöngy (gersli), 3 evõkanál zsemlemorzsa, 1 leveskocka, só, bors, borsikafû, 2 tojás, 10 dkg reszelt sajt.

  • Örmény toros leves

    Hozzávalók: Húsleves, finomfû, lestyán, kevés hagyma, borsment, petrezselyemzöldje
    A húsgombóchoz: 25 dkg marhahús, 25 dkg disznóhús, 2 tojás, 2 tojásos metélt tészta, só, majoránna, rozmaring, zsálya.

  • Parmezán kosárkák

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt parmezán.

  • Édes tojásmártás

    Végy hozzá 2 tojást és további 2 sárgáját, 15 dkg cukrot, 3 dl száraz fehérbort, egy fél citromot és sót.

  • Gombafõzelék

    Hozzávalók: 60 dkg vargánya, 2 dl húsleves, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 ek. vaj, paprika, só, bors, 1-2 ek. citromlé.

  • Tejszínes kukoricafőzelék

    Tejszínes kukoricafőzelékA konzervkukorica levét leszűrjük, és a felmelegített vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük a kukoricát. A tetejét liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen belőle. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és a tejszínt hozzákeverve tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel vagy bacon darabokkal a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a meleg vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával.

  • Csirkegulyás bográcsban

    Hozzávalók: 1 2,5 kg-os kakas, vegyes zöldség, 2 fej hagyma, paradicsom, zöldpaprika, 1 csípõs csöves paprika, só, kömény, 1-2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 60 dkg burgonya.

  • Bécsi bélszín

    Hozzávalók: 75 dkg vesepecsenye, só, bors, 2 evõkanál vaj vagy margarin, 1 hagyma, 1 karotta, 1 póréhagyma, egy fél zeller kockára vágva, 1 kanál paradicsom püré, 2,5 dl tejföl.

  • Cukkini leves

    Cukkini levesAz olajat feltesszük melegedni, majd bele rakjuk az apróra felvágott vöröshagymát. Folyamatos kevergetés mellett üvegesre pároljuk, a sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágjuk. A hagymához hozzáadunk fél deci alaplevet, majd amikor jól megpárolódik hozzáadjuk a többi alaplevet, a kakukk füvet és a bazsalikomot, sót és őrölt borsot. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini akkor az egészet összemixelem. A végén hozzáadjuk a főző tejszínt, egy keveset még forr és már lehet is tálalni. Pirított kenyér kockákkal tálaljuk.

  • Palotai bárányleves recept

    Hozzávalók:
    30 dkg báránycsont, 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg bárányhús, 1,5 l csontlé, 3 g tárkony, 1 g kakukkfû, 12 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 cl tárkonyecet, só;

  • Habos meggyes pite

    Hozzávalók:

    vaj 25 dkg, liszt 25 dkg, cukor 2 ek., tojás 3 db, só 1 késh., morzsa 2 ek., meggy 1 kg, vaníliás cukor 10 dkg

  • Mézes kivi

    Hozzávalók (1 kehelyhez):

    2 kivi, 2 evõkanál tejszín, 1 teáskanál méz

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Grízgaluska

    Tegyél fel 5-6 deci vizet forrni egy kávéskanál vegetával, fedd le. Egy keverõtálba egy evõkanál olívaolajat tegyél. Egy púpozott kiskanál Maggi ízvarázs-granulátumot szórj az olajra majd egy szép sárga sárgájú tojást üss rá.

  • Póréhagymás tejszínes csirkemell

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csirkemell
    - 1 nagy póréhagyma
    - 2 szerecsendió
    - 2 dl tejszín
    - 1 bögre rizs
    - olíva olaj
    - só

  • Hamis krémes

    Hozzávalók:

    Tészta: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 csom. sütõpor, 12-15 dkg margarin, 2 db egésztojás, Krém: 1 db tojás, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, pici rum, 2 csom. vaníliás pudingpor, 1 lit. tej

  • Bélszin borsban sütve

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, 50 g madagaszkári zöldbors, 30 g mustár, 200 ml tejszín, 50 ml konyak, 50 g olaj, 50 g vaj, só, 100 ml húsleves. Körethez: 150 g magozott meggy, 30 g vaj, 150 g brokkoli, vagy kelbimbó, 40 g vaj, só, bors, szerecsendió, 8 db burgonyafánk, 150 g párolt körte.

  • Alma mézkéregben

    Hozzávalók: 1/2 dl apróra vágott datolya, 1/2 dl méz, 2 evõkanál durvára darált (pekán/hikori) dió, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa), 1 teáskanál fahéj, 6 db közepes, savanykás alma, 1 dl olvasztott vaj, 2 dl méz.

  • Tökös kapros lecsó

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg tök, 2 nagy hagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 4 evõkanál olaj, 1 csokor kapor, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 evõkanál Vegeta, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál cukor.