rss
  • Kenyérlángos

  • Share on Tumblr

    KenyérlángosA krumplit megfőzzük, és jól áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk az elkészítéshez. Kicsit kell csak sózni. 1 óra kelés után tepsiben nyújtjuk, félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, és az előzőleg már tejföllel, zúzott fokhagymával összekevert, feldarabolt baconnel megkenjük, megszórjuk a laskára vágott vöröshagymával, majd visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre. (Lehet még rá rakni kolbászt is.) A sütés vége felé megszórjuk a reszelt sajttal. Cserszegi fűszeres a legjobb hozzá.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 2-3 főtt krumpli
    - 1 csomag sütőélesztő
    - 20 dkg bacon
    - 1 fej vöröshagyma
    - 4-5 gerezd fokhagyma
    - 5 dl tejföl
    - 15-20 dkg sajt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banana Cow

    A rumot, szirupot, tejet néhány jégkockával és egy fél szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy keverõpohárban. Koktélospohárban, szívószállal kínáljuk.

  • Körözött 2.

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 1/2 dl tejföl, 1 ek reszelt sajt, 1 ek margarin, 1 cs metélõhagyma felaprítva, 1 mk fûszerpaprika (csemege vagy csípõs), 1 mk egész vagy õrölt köménymag, 1-2 szál zöldségzöld apróra vágva ízlés szerint só.

  • Zöldséges kofta paradicsomszósszal

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1000 g fejeskáposzta, 1500 ml paradicsom ivólé, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 2-3 db paradicsom, 40 g zsír, õrölt bors, õrölt kömény, só, ételízesítõ, pirospaprika, kis doboz paradicsompüré, liszt, cukor.

  • Habos diós

    Hozzávalók:

    A tésztához:300 g liszt, 150 g cukor, 1/2 citrom lereszerlt héja, 1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a tészta tetejéhez: 2 tojásfehérje, 125 g cukor, 125 g darált dió, 50 g reszelt táblacsokoládé, 1/2 tk. fahéj,1 ek. kakaópor

  • Boros pulykasült almával

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamellfilé, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 150 g vaj, 400 ml almabor, 4 db alma, 2 ek. Calvados, snidling, 1 pohár tejszin, õröllt bors, só.

  • Hagymás kukoricasaláta

    Hagymás kukoricasalátaElső lépésként a nagy fej lilahagymát megtisztítjuk, és hajszálvékony félkarikákra felszeleteljük. A zöldcitrom (vagy lehet sima citrom is) levét kinyomkodjuk, és abban hagyjuk pácolódni a hagymát legalább 10 percig, de még jobb, ha egy-két órát is pihen benne a hagyma. A kukorica levét leszűrjük, a fetát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a bepácolt hagymát a levével együtt (ízlés szerint!), megborsozzuk és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Ha valaki szereti a csípőset, karikázhat bele néhány paprikaszeletet is.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: fél kg savanyú káposzta, 6-8 levél, fél kg darált marhahús, 10 dkg fõtt rizs, 1 nagy fej hagyma, pirospaprika, 1 kanál sûrített paradicsom, ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma, kevés kapor vagy csombor, 20 dkg füstölt libamell vagy ugyanennyi karikára vágott libakolbász, 3 kanál zsír, 1 tojás, só, bors, 3 kanál liszt.

  • Négysajtos zöldségtál

    Hozzávalók:4 személyre: 50 dkg brokkoli, 2 ág bazsalikom, 15-15 dkg piros és sárga koktél paradicsom, 25 dkg laskagomba, 2 kis padlizsán, 8 ek olívaolaj, 5 ág friss majoránna, 5-5 dkg mozzarella, parmezán, vajsajt, márványsajt, só, bors.

  • Almabor

    Alapadag: 1 kg alma, 1 kg cukor, 5 l. víz.

  • Joghurtos padlizsán

    Hozzávalók: 3 padlizsán, olívaolaj, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 400 gramm joghurt.

  • Almás csirkeleves

    Almás csirkelevesA csirkeaprólékot alaposan megmossuk, a lábát, nyakát, farhátját kettévágva és még a szárnyait is bele lehet tenni, aki szereti az a fejet is felhasználhatja a levesbe. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, feldaraboljuk, 1 almát nyolcfelé. Hideg sós vízben feltesszük főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen a leve. Amikor már félig puha, beletesszük az almát. Mikor a hús és az alma is megpuhult, a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, még egyszer felforraljuk. Egy csipet cukorral ízesíthetjük a kész leves ízét. Aki úgy szereti főzhet bele egy kis zöldséget és borsót is.

  • Vaddisznóhús vörös borral

    Hozzávalók: 1800 g vaddisznó színhús, 3 dl vörösbor, 3 dl víz, só, ecet, egész bors, 200 g sárgarépa, 50 g vöröshagyma, 2 dl babérlevél, citromhéj, 3 dl vörösbor, céklasaláta;

  • Joghurtos csirke-curry

    Simára kikeverek 3dl joghurtot, 1 ek kókuszreszeléket, 1 fej összevágott hagymát, 1 gerezd tört fokit, 2 ek õrölt koriandert, 1 kk reszelt citromhéjat, 1 ek citromlét, csipet sót, 1 csapott ek curryport.

  • Uborkás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, kevés só, 1 darab ecetes uborka, 3 deka zsír, 3 deka liszt, evõkanálnyi reszelt vöröshagyma, egy deci tejföl.

  • Töltött padlizsán

    Töltött padlizsánA padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A padlizsáncsónakokat bekenjük olívaolajjal, majd 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre. Ezalatt kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított a hagymát és gombát. Beletesszük a felkockázott padlizsánt és a kapribogyót, és pár percig kevergetjük. Megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön pár percig sütjük. A masszát az elősütött padlizsánokba kanalazzuk, majd meghintjük bőven reszelt sajttal. Végül 200 fokos sütőben 15 percre alatt készre sütjük.

  • Sajttal töltött csirkemell

    Sajttal töltött csirkemellA csirkemellet jó alaposan megmosni és jól lecsepegtetni. Közepét egy éles késsel felszúrni, majd beletölteni a szélesebb csíkra vágott füstölt sajtot. Hústűvel átszúrni, hogy a sajt sütésközben ne tudjon kifolyni. Ezután mindkét oldalát óvatosan megszórni sóval és őrölt borssal. Majd enyhén beolajozott tepsibe egymásmellé helyezni. Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni. Annyi idő alatt, ameddig a bacon szép pirosra sül, a hús is kellően átsül, jó szaftos marad és nem szárad ki. (Tekerhetünk rá kívülről bacont is.) Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálni hozzá.

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves;

  • Brokkoli sajtmártásban

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 1 kiskanál vaj, 30 dkg szalámi, 30 dkg párizsi, 2 dl tejszín, 10 dkg rokfort sajt, 1 evõkanál csípõs mustár, só, bors, 2 sárgarépa, 1 kis cukkini, 1 zöldhúsú paprika, zsiradék (pl. vaj).

  • Rumos-burgonyás palacsinta

    Hozzávalók: 8 db elõre megsütött palacsinta, 4 evõkanál burgonyapehely, fél dl rum, 1 dl tej, 2 db egész tojás, 5 dkg mazsola, fél citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint porcukor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;