rss
  • Kenyérlángos

  • Share on Tumblr

    KenyérlángosA krumplit megfőzzük, és jól áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk az elkészítéshez. Kicsit kell csak sózni. 1 óra kelés után tepsiben nyújtjuk, félig megsütjük. Kivesszük a sütőből, és az előzőleg már tejföllel, zúzott fokhagymával összekevert, feldarabolt baconnel megkenjük, megszórjuk a laskára vágott vöröshagymával, majd visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre. (Lehet még rá rakni kolbászt is.) A sütés vége felé megszórjuk a reszelt sajttal. Cserszegi fűszeres a legjobb hozzá.

    loading...

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 2-3 főtt krumpli
    - 1 csomag sütőélesztő
    - 20 dkg bacon
    - 1 fej vöröshagyma
    - 4-5 gerezd fokhagyma
    - 5 dl tejföl
    - 15-20 dkg sajt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombával töltött tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, fél csokor petrezselyem,2 kanál majonéz,1 dl tejszín,1 kanál paradicsompüré,1 kanál vaj, só, bors, 1 fej saláta.

  • Japán palacsinta

    Hozzávalók (2személyre): szójaszósz, fûszerpaprika, chili por, picike ecet, szója csíra, liszt, apró, vékony csíkokra vágva: uborka, répa, gomba, paprika, póréhagyma illetve akármilyen zöldség, amit csíkokra lehet vágni (pl. káposzta).

  • Almás kukoricasaláta

    Az almát gyaluld csíkokra és locsold meg citromlével. Add hozzá a kukoricát és a csíkokra vágott sajtot. Locsold rá a kefírt, add hozzá a cukrot, lazán keverd össze, s tedd egy órára hûvös helyre érni.

  • Bújtatott csirke

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, vagy 80 dkg egyéb csirkehús, 1,5 kg krumpli, 20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve, só ízlés szerint (vigyázat, a szalonna sós).

  • Ananászos pulyka

    Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg pulykamell, 5 evõkanál liszt, 1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 10 dkg trappista sajt, 4 evõkanál olaj, 20 dkg vékonyra szeletelt gépsonka, 3 dl tejszín.

  • Gyümölcsöntet

    Hozzávalók: 50 dkg gyümölcs, 6-8 dkg cukor, 1/2 dl víz.

  • Céklasaláta

    A céklagumókat jól megmossuk, és meleg vízbe téve, lefedve puhára fõzzük. A fõzõvizet leöntjük, a céklát lehéjazzuk és - lehetõleg hullámos pengéjû cifrázó késsel - vékony szeletekre vágjuk. Közben a szokásosnál savanyúbb ecetes lét készítünk (a cékla édes, elviszi a savanyú ízt), sóval, köménymaggal, nagyon kevés cukorral felforraljuk.

  • Vadas gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, sárgarépa, zeller, fehérrépa, kevés zsír vagy olaj, babérlevél, só, törött bors, mustár.

  • Cseresznye tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, fél dl kávélikõr, 30 db babapiskóta, 1 üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    Hozzávalók: 4 db tojás, 3db zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evõkanál zsemlemorzsa, sütéshez: olaj, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Fokhagymás spagetti

    Hozzávalók: 300 g spagetti, 1,5 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kicsi, erõs pirospaprika, 1 piros húsú édes paprika, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Csicsóka pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt csicsóka, 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1dkg élesztõ megfuttatva, 1dkg só, 1 dl tej, 1db tojás, 1 tojás sárgája kenéshez, 3 dkg dióbél.

  • Hollandaise

    Hozzávalók: 250 g vaj, 3 tojássárgája, 1 ek víz, só, fehérbors, 1 ek citromlé;

  • Svájci diós szelet

    Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukorral, 1 kk. sütõpor, 1/2 citrom, 7 dkg liszt, 20 dkg dió, 30 dkg reszelt sárgarépa, kevés zsír. Bármilyen krémmel, dzsemmel tölthetjük.

  • Keleti paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 evõkanál vaj, 1 liter paradicsomlé, 2 babérlevél, só, õrölt bors, cukor. A betétnek: 1 tojás, liszt, só.

  • Citromhab

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1 dl friss citromlé, 1 dl friss lime (zöld citrom) lé, 3 teáskanál édesítõszer, 2 teáskanál reszelt citromhéj, 4 tojásfehérje, 1 teáskanál vanília-aroma, 3 dl tejszín, mentalevelek, pisztácia és fél narancs a díszítéshez.

  • Csöröge- vagy forgácsfánk recept

    Hozzávalók:
    30 dkg liszt, 5 evõkanál vaj, 4 evõkanál porcukor, 5 tojássárgája, 3 dl tejföl, 0,5 dl rum, 1 mokkáskanál só;

  • Zöldséggel töltött karaj

    Hozzávalók:

    - 7-8 szelet sertéskaraj
    - 1-2 szál sárgarépa
    - 10-15 dkg zöldborsó
    - 1 tojás
    - 6 ek liszt
    - tej
    - sütéshez olaj
    - só
    - bors

  • Citromos limonádé

    Hozzávalók: 2 cl cukorszörp, 1 cl gyömbéres cukorszörp, 1 citrom leve, jég, szódavíz vagy ivóvíz.

  • Tejfölös kapros káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 3 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, ecet, 1 nagy csokor kapor.

loading...