2024.04.23. - Béla

Töltött csirkecombok

Töltött csirkecombok
Töltött csirkecombokA csirkecombokból éles késsel kivesszük a csontot, és a csont helyétől kétfelé bevágjuk a combokat úgy, hogy kétoldalra kiteríthetőek legyenek, aztán minden oldalukon megsózzuk őket. A reszelt sajtot összekeverjük az apró sonkakockákkal, és egybedolgozzuk a panírozáshoz előkészített felvert tojásból egy evőkanálnyival. A töltelék kb. egynyolcad részét az egyik csirkecombszelet egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét, és a szélét összetűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel. A többi csirkecombot is ugyanígy töltjük meg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezután a húsokat a szokásos módon lisztbe, felvert sós tojásba, szezámmaggal kevert zsemlemorzsába panírozzuk. A töltött combokat nem túl forró, éppen csak gyöngyöző olajban, lassú tűzön, fedő alatt mindkét oldalukon átsütjük.
Hozzávalók:

- 8 csirkecomb felsőrész
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg füstölt sonka vagy tarja apró kockákra vágva
- só

A panírozáshoz:

- liszt
-tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- só

A kisütéshez:

- étolaj
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!