2024.04.20. - Tivadar

Kókuszos csokis kifli

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 2 db tojás sárgája
- 1 csipet só
- 20 dkg vaj
- 3 ek tejföl
- porcukor

A bevonathoz:

- étcsokis tortabevonó massza
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk a géppel és hűtőbe tesszük 1 napra. Másnap hosszú rudakat sodrunk ki, és 4 cm-es darabokat vágunk, melyekből kifliket sodrunk.

Sütőlemezre rakjuk a kifliket és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük őket. Még forrón megszórjuk mindegyiket porcukorral.

Ha kihűlt, a gőz felett megolvasztott csokiba mártjuk a kiflik végét.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!