2024.04.20. - Tivadar

Rakott húsos karalábé

Hozzávalók:

- 3 db zsenge karalábé
- víz
- só
- 2 ek olívaolaj
- 70 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g darált marha
- tört színes bors
- 2-3 zsályalevél
- 250 g hámozott paradicsomkonzerv,
- 1 tk fűszerpaprika
- 60 ml tejszín
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

A karalábét meghámozzuk, félbevágjuk, majd nagyon vékonyra szeleteljük. Enyhén sós vízben roppanósra pároljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymáz összezúzzuk, és az olajon egy nagyobb serpenyőben megdinszteljük.

Rászedjük a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Rádobjuk a zsályaleveleket, sózzuk, borsozzuk. Amikor már kifehéredett, a fűszerpaprikát is rászórjuk. Felöntjük a paradicsommal, és 15 percig pároljuk. A paradicsomdarabokat egy lapos végű fakanállal szétdaraboljuk.

Egy sütőtálban elhelyezzük a képen látható módon a karalábékat, és a ragut. Sütés előtt meglocsoljuk kevés teljes tejszínnel. 180 fokos sütőben 15 percet sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!