2024.04.24. - György

Bableves olaszosan

Hozzávalók:

- 30 dkg fehérbab
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk majoránna
- 1 kk rozmaring
- 0,5 l paradicsomlé
- só
- 2 kk cukor
- 1 tojásból készített csipetke tészta
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk. A megmosott babot egy babérlevéllel és sóval 1,5 liter hideg vízbe feltesszük főni. Amíg a bab puhul, elkészítjük a következő mártást: a füstölt szalonnát kis kockákra felvágjuk, és halványpirosra sütjük. A töpörtyűt kiszedjük és félretesszük.

A szalonna zsírjában megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, ráöntjük a paradicsomlét, hozzáadjuk a többi fűszert, és jól felforraljuk. Ha a bab megfőtt, hozzáöntjük a mártást, beleszórjuk a szalonna töpörtyűjét, és a csipetkét.

Addig főzzük, amíg a csipetke is megpuhul. Ha a leves a levét nagyon elfőné, vízzel pótoljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!