2024.03.29. - Auguszta

Borsós krumplisaláta

Hozzávalók:

- 50 dkg krumpli
- 1 db lilahagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 1-2 evőkanál tárkonyecet
- só
- 1 teáskanál ételízesítő
- cukor

Az öntethez:

- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál csípős mustár
- 1 mokkáskanál currypor
- só
- őrölt fehérbors
- cukor

Tetejére:

- 10 dkg sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A krumplit hajában megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, kicsit állni hagyjuk, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A borsót enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. Közben a hagymát nagyon apróra felvágjuk.

Egy edénybe vizet teszünk, hozzáadjuk az ecetet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Felforraljuk, majd lassú tűzön pár percig főzzük. Ezután forrón ráöntjük a karikára vágott főtt krumplira, és így hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy tálba tesszük az öntethez valókat, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, majd jól kikeverjük. Állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. A kihűlt krumplit szűrőkanállal kiszedjük a léből, majd a tetejére szórjuk a puhára párolt zöldborsót, és rákanalazzuk a tejfölös öntetet.

10 dkg ízlés szerinti sajtot, vékonyra felcsíkozhatunk, majd a saláta tetejére szórjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!