rss
  • Sonkás zöldségleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 4 kisebb, zsenge sárgarépa
    - 2 fej karalábé
    - 1 fej brokkoli
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 csapott evőkanál liszt
    - 1 l zöldségleves (lehet kockából is)
    - 10 dkg zöldborsó
    - 15 dkg gépsonka
    - 1 csokor petrezselyem

    Elkészítés:

    A répát és a karalábét meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük.

    Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a répát és a karalábét. Meghintjük a liszttel, átforgatjuk, majd felöntjük a zöldséglevessel, és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit, és még 7 percig főzzük. Végül a zöldborsót is belekeverjük, és lassú tűzön, lefedve további 5 percig főzzük.

    A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a levesbe keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk, és tálalás előtt a levesre szórjuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túróval töltött sonkatekercs

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 20 dkg vaj, 1 fej hagyma, 8 szelet gépsonka, fél csokor petrezselyem, 8 dkg aszpik (zselatinporból), köménymag, pirospaprika, só.

  • Mézes puncs

    Hozzávalók: 8 dl forró víz, 3-4 dl illatos méz (pl. hársméz), 1 dl mézes szirup, 1 dl friss citromlé, 3 dl almalé, 3 dl friss narancslé, 8 dl jeges víz, citromszeletek.

  • Tormás-diós céklafalatok

    Hozzávalók: fél literes üveg készen vásárolt céklasaláta, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál durvára vágott dióbél, 1 mokkáskanál só, csipet porcukor, 1 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl sör;

  • Lecsó

    Hozzávalók húsok: 20dkg igazi jó húsos füstölt szalonna. Zöldségek: három nagy fej hagyma, 1kg zöldpaprika, 1kg paradicsom Egyéb: Egy evõkanál zsír, só, õrölt pirospaprika.

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Székely paprikás

    Egy kiló disznócombból kicsit nagyobb darabokat vágunk, mint más pörkölthöz szokás s egy lábosba, melyben egy fej hagymát már sárgára pároltunk s egy kávéskanál paprikát tettünk, az összevágott húst is beletesszük és eleinte befödve, csak víz nélkül pörköljük pár percig vigyázva, hogy oda ne égjen.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók: 1/2 kg kelkáposzta, 1 fej hagyma, 2-3 kisebb krumpli (kb. 15-20 dkg), 1 nagyob sárgarépa, 1 közepes petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 kanál étkezési keményítõ (vagy liszt), 1 pár virsli, kb. 2 l víz, étolaj, só, bors, pirospaprika, õrölt kömény, majoranna.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Sajtos karaj

    Hozzávalók: 80 dkg karaj, 2 pohár tejföl, 25 dkg reszelt sajt (a fele lehet füstölt), liszt, só, vaj a kikenéshez.

  • Házi Baileys

    Hozzávalók: 1.2 liter tejszín, 1/2 liter rum, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg porcukor, 1 csomag mogyorós cappuccino.

  • Húsvéti reggeli

    Hozzávalók: Kenyérszeletek 5 tojás, 3 decis konzerv sûritett tej (nem az édes kondenzált!), 1 pohár víz, 2 csésze (összesen fél liternyi) reszelt kissé csípõs sajt, 40 deka sonka vagy kolbász, 1 1/2 kávéskanál mustár, 1 kiskanál só;

  • Tepsis húsos káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyu káposzta, 50 dkg darált sertéshús, 30 dkg sonka, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 4-5 ek. olaj, õrölt bors, pirospaprika, só.

  • Szajmóka

    3 kg-hoz: 1 kg sertéslapocka, 1 kg friss, húsos hasaalji szalonna, 1 kg frissen pörzsölt bõr, 6 dkg édes-nemes pirospaprika, 2 dkg csipõs pirospaprika, 7,5 dkg só, l dkg durvára õrölt köménymag, 5 dkg fokhagyma, 3 sertésgyomor (a tisztitáshoz 1 marék durva só, 3 fej kockára vágott vöröshagyma, 7 dl ecet).

  • Gundelpalacsinta

    Palacsinta: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl ásványvíz, vagy szódavíz, 2 dl olaj, 2 dkg cukor, só.

  • Bazin

    Hozzávalók: 20 dkg dara, 5 dkg élesztõ, 2 evõkanál olívaolaj, 3 dl víz, só.

  • Lazacos pizza

    Hozzávalók: fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 15 dkg füstölt lazacszelet, 1 ek kapribogyó, feketebors, reszelt sajt.

  • Hamis hortobágyi palacsinta

    Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 2 db tojás, késhegynyi õrölt bors, 1 evõkanál só, 1 pohár tejföl, késhegynyi pirospaprika, a sütéshez: olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Francia fejes-saláta

    A külsõ levelétõl megfosztott fejes-salátáról megmosás után a vizet lecsepegtetjük, két kemény tojás szétmorzsolt sárgájához két nyers tojás sárgáját tesszük.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.