2024.04.19. - Emma

Sonkás zöldségleves

Hozzávalók:

- 4 kisebb, zsenge sárgarépa
- 2 fej karalábé
- 1 fej brokkoli
- 1 evőkanál vaj
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 l zöldségleves (lehet kockából is)
- 10 dkg zöldborsó
- 15 dkg gépsonka
- 1 csokor petrezselyem
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A répát és a karalábét meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük.

Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a répát és a karalábét. Meghintjük a liszttel, átforgatjuk, majd felöntjük a zöldséglevessel, és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit, és még 7 percig főzzük. Végül a zöldborsót is belekeverjük, és lassú tűzön, lefedve további 5 percig főzzük.

A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a levesbe keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk, és tálalás előtt a levesre szórjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!