2024.04.20. - Tivadar

Banános kocka

A piskótához:

- 5 db tojás
- 4 ek kristálycukor
- 5 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 1 dl napraforgó olaj

A krémhez:

- 1/2 l habtejszín
- 2 ek porcukor
- 2 cs habfixáló
- 4 db banán
- 1 tábla csokoládé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Előmelegített sütőre lesz szükségünk. A tojásokat szétválasztjuk - a fehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgájákat pedig a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat. Ezután beletesszük a lisztet és elkavarjuk, majd a kakaóport, aztán a sütőport. Ezután óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot, egyenletesen elkeverjük.

Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük. Mikor megsült, hűlni hagyjuk.
Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a habfixálókat. Ezután belereszeljük a tábla csoki 3/4-ét és elkeverjük benne.

A piskótát félbevágjuk, és egy tálcára fektetjük. A tetejét nagyon vékonyan megkenjük a krémmel, majd a banánszeleteket rápakoljuk. Ezután a krém felét óvatosan elkenjük a banánokon, majd rátesszük a másik piskótát. Megismételjük az egészet még egyszer, és a tetejére rákenjük az összes krémet.

Vízgőz felett megolvasztjuk a maradék csokoládét és a süteményünk tetejére csorgatjuk. Ha nem sikerült vékonyan ráöntenünk a csokoládét, akkor foghatunk egy fogvájót, és óvatosan összekuszálhatjuk a tetején. Ha hagyjuk 1 napot állni, az ízek összeérnek.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!