rss
  • Angol marhasült (Roast Beef)

  • Share on Tumblr

    Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt. A húst nyersen nem sózzuk, fûszerezzük.

    loading...

    Alacsony tepsibe tesszük, lehetõleg rácsra, hogy ne ragadjon le. Süthetjük alufóliában is. Mindig elõmelegített, közepesen meleg sütõben sütjük. Az utolsó 15 percre forróra állítjuk a sütõt, hogy megpiruljon a hús. Miután megsült - sózzuk, fûszerezzük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gesztenyepuding

    Hozzávalók:

    1 zacskó vaníliás pudingpor, 25 dkg gesztenyemassza, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 evõkanál rum, 1 csésze kimagozott meggybefõtt vagy rumos meggy, 1 dl tejszín

  • Mandulás tormamártás

    Minden személyre vegyünk egy evõkanál jó tejfelt, egy kávéskanál lisztet; ezeket tegyük egy tálba; keverjük jól össze e habarást; tegyünk bele minden személyre egy kávés kanál, héjától megtisztitott és apróra megtört mandulát; továbbá minden személyre egy kávés kanál tiszta reszelt tormát és egy kevés czukrot.

  • Rakott palacsinta

    Hozzávalók: palacsinta, vaníliás cukor, dió (cukros dió), cukros kakaó, tojásfehérje, baracklekvár.

  • Burgonya gombóc

    8 deka vajat elkeverünk 3 tojás sárgájával s azután hozzá keverünk fél kiló passzírozott burgonyát körülbelül 3 jó nagy kanál lisztet s kevés sót.

  • Sóska mártás

    Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva megmosunk s összevagdalunk.

  • Barbecue csirke

    Hozzávalók:

    2 konyhakész csirke, 1 paradicsom, 1 fej hagyma, 5 evõkanál olaj, bors, só, 1 teáskanál rózsapaprika, 1 teáskanál csípõs mustár

  • Sajtos tekercs

    Sajtos tekercsA töltelékhez a margarint kikeverjük, és hozzáadjuk a már lereszelt sajtot. Ha a sajt nem nagyon sós, tehetünk bele egy mokkáskanál sót is. A tésztához valókat jól kidolgozzuk. Szögletes lappá nyújtjuk a tésztát, és megkenjük a sajtkrémmel. Feltekerjük, és alufóliába becsomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A pihentetés után kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és az alját szezámmagba mártjuk. Tepsibe rakosgatjuk a szeleteket, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha nem szeretjük, a szezámmagot el is maradhat az aljáról.

  • Csokoládé kifli

    25 deka liszt, 12 deka vaj, 4 sárgája, kevés cukor, kis s6 és 2 deka élesztõbõl készített kovászból nem nagyon kemény tésztát készítünk.

  • Stahl Judit - Gyors házias ételek

    Stahl Judit új szakácskönyvébõl kiderül, hogy házias ízekért nem kell feltétlenül hosszasan fõzni.

  • Vegyes saláta pulykamellel

    Hozzávalók (4 személyre): 2-2 ág kapor és petrezselyemzöld, 300 g joghurt, 1/2 citrom leve, cukor, 40 dkg pulykamellfilé, 1 ek napraforgóolaj, 1-1 kicsi piros, zöld és sárga színû paprika, 1 csomó retek, 15 dkg koktélparadicsom, kb. 25 dkg kígyóuborka, 1 fejes saláta, 1 doboz (212 ml) csemegekukorica, só, bors.

  • Tejkocsonya

    Hozzávalók: 1 liter tej, 8 dkg cukor, fél rúd vanilia, 1 ek zselatin.

  • Lecsós palacsinta ínyenceknek

    Hozzávalók: 1 doboz palacsintapor (vagy saját sütésû palacsinta), 1 doboz lecsókonzerv, 1 pohár tejföl, 20 dkg trappista sajt, kevés olaj a sütéshez.

  • Magyar pizza

    Hozzávalók a tésztához: 40dkg liszt, 1db tojás, 20dkg túró, 8ek olaj, 8ek tej, 1cs sütõpor, pici só.

  • Brokkolis rántotta

    Kevés olajon apróra vágott fokhagymát picit megpirítunk, a megpárolt brokkolit rárakjuk, megforgatjuk rajta, majd ráöntjük az egyénileg ízesített felvert tojásokat.

  • Amerikai mártás

    Hozzávalók: 15 db levesrák, 1/2 dl olaj, 10 dkg vaj, 10 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg paradicsompüré, 1/2 dl konyak, 1 dl fehérbor, 2 dkg liszt, só, bors, kakukkfû, pirospaprika, 1 ba­bérlevél, zöldpetrezselyem, tárkony, 1 dl spanyol mártás.

  • Habos fagylaltkávé

    Hozzávalók: 2 gombóc kávéfagyi, 1 mk Nescafé, 1 mk õrölt kávé, a díszítéshez tejszínhab, Nescafé.

  • Különleges babos rétes

    Hozzávalók

    4 réteslap, 40 dkg fehérbab, 8 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaníliás porcukor, 5 dkg vaj, 3 tojás,1 rúd vanília, 1 citrom reszelt héja

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás, 1 tk mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 tk pirospaprika, 1 tk szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mk õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Párizsi kosárka

    Hozzávalók: fejenként 2-3 tojás, annyi szelet párizsi, ahány tojás, olaj, só.

  • Mandulás csirke

    Hozzávalók:
    1 kg csirkecomb, 1 doboz darabos ananászkonzerv, 60 dkg alma, 10 dkg szeletelt mandula, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál curry, 2 dl húsleves, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg liszt, sültcsirke fûszerkeverék;

loading...