2024.04.20. - Tivadar

Amarántos saláta grillezett padlizsánnal

Keverjük össze az amarántot a fûszerekkel és a padlizsánnak szánt fûszerek felével, pirítsuk meg egy kis olívaolajon, majd hagyjuk állni egy fél órát. Addig a maradék fûszerekkel bedörzsölt padlizsánszeleteket grillezzük meg, majd az amarántos masszával jól kenjük be és tegyük vissza a sütõbe. Néhány perc után hosszúkás edényben tálalhatjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

Amaránt:
1 pohár pattogtatott amaránt
3 kiskanál olívaolaj
ez a mennyiség megháromszorozható
1 evõkanál citromlé
só és bors, ízlés szerint
Padlizsán:
30 dkg. padlizsán meghámozva és kis szeletekre felvágva
2 evõkanál olívaolaj
majoránna
csipetnyi kurkuma
csipetnyi köménymag
ízlés szerint õrölt koriander és fehérbors
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!