2024.03.29. - Auguszta

Ananászos túrókocka

Hozzávalók:

A tésztához:

- 40 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojássárgája
- 3 kanál kakaópor

A töltelékhez:

- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 1 citrom héja lereszelve
- 1 kockázott ananász konzerv
- 2 kanál liszt
- 3 tojássárgája
- 5 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztához a margarint hőálló edénybe tesszük, és mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, majd a tészta többi alapanyagát is, és szépen összedolgozzuk. Két részre szedjük, és 1 órára a fagyasztóba tesszük.

Közben a tölteléket elkészíthetjük: a tojásfehérje kivételével az alapanyagokat összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a töltelékbe keverjük.

Az 1 óra leteltével a tészta egyik felét egy kivajazott, lisztezett tepsi aljába egyenletesen belereszeljük, erre ráadagoljuk a tölteléket, majd a másik adag tésztát is a tetejére reszeljük. Sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!