A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojássárgája
- 3 kanál kakaópor
A töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 1 citrom héja lereszelve
- 1 kockázott ananász konzerv
- 2 kanál liszt
- 3 tojássárgája
- 5 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztához a margarint hőálló edénybe tesszük, és mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, majd a tészta többi alapanyagát is, és szépen összedolgozzuk. Két részre szedjük, és 1 órára a fagyasztóba tesszük.
Közben a tölteléket elkészíthetjük: a tojásfehérje kivételével az alapanyagokat összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a töltelékbe keverjük.
Az 1 óra leteltével a tészta egyik felét egy kivajazott, lisztezett tepsi aljába egyenletesen belereszeljük, erre ráadagoljuk a tölteléket, majd a másik adag tésztát is a tetejére reszeljük. Sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.