rss
  • Mákos-kávés sütik

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 4 ek liszt
    - 3-4 ek cukor
    - 2 ek darált mák
    - 1 ek darált kávé
    - 3 ek olaj
    - 3-4 ek tej
    - 1 egész tojás
    - fél cs sütőpor
    - csipetnyi só

    loading...

    Elkészítés:

    A lisztet a cukorral, a mákkal, a kávéval, a sütőporral és a sóval összekeverjük. Hozzákeverjük az olajat és a tejet. A tojás szétválasztjuk, a sárgáját a masszához keverjük.

    A tojásfehérjét habbá verve a tésztához adjuk óvatos keveréssel. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, a habbal való összedolgozás előtt hozzáteszünk egy kanál tejet; ezért 3-4 ek tej szerepel a hozzávalók között.

    Olajozott/ vajazott, lisztezett sütőformában 190 fokon kb. 10 perc alatt megsül. Pogácsaszaggatóval holdakat vágunk belőle.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Blue Lady

    Shakerben összerázzuk, jéggel félig töltött pohárba szûrjük, s a citromszelettel díszítjük.

  • Habos meggyes pite

    Hozzávalók:

    vaj 25 dkg, liszt 25 dkg, cukor 2 ek., tojás 3 db, só 1 késh., morzsa 2 ek., meggy 1 kg, vaníliás cukor 10 dkg

  • Sült csíra

    Erõs tûzön wokot vagy egy mély serpenyõt felhevítünk, 2-3 evõkanál földimogyoró vagy kukoricaolajat körbefuttatunk benne. Belehelyezünk 2-4 db újhagyma fehér részét, majd mikor sisteregni kezd 2-3 nagyon vékony szelet friss gyömbérgumót.

  • Erdélyi tepertõs pogácsa

    Hozzávalók: fél kg liszt, fél kg tepertõ, 2 tojás, 2,5 dl tej, 1 dl tejföl, 1 cs sütõpor, só, bors.

  • Aszalt szilva rizzsel

    A szilvát cukros vízben fõni tesszük, majd amikor félig kész, hozzáadjuk a rizst, a zsírt, sózzuk, ízlés szerint kevés citromhéjjal ízesítjük. Lassú tûzön megfelelõ állagura fõzzük.

  • Diós szívek

    Hozzávalók: 13 dkg margarin, 8 dkg cukor, 16 dkg liszt, 7 dkg darált dió, késhegynyi só.

  • Kelvagdalt gombásan

    Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 2 tojás, 20 dkg gomba, 6 dkg reszelt sajt, mogyorónyi fokhagymakrém, 5 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál liszt, só, olaj a sütéshez.

  • Sajtmártás

    Hozzávalók:

    3 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, darabka füstölt sajt, currypor, tárkony

  • Vörösboros marhapörkölt

    Hozzávalók: 1 kg pörköltnek való marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfû, 2 szegfûszeg, petrezselyem, liszt, olaj, só,bors, burgundi vörösbor.

  • Zöldborsó angolosan

    Hozzávalók: 1,5 kg zöldborsó, 5 dkg vaj, só, csipetnyi cukor, 1 csokor petrezselyem-zöld.

  • Sóskaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sóska, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, cukor, só, 1,5 l csontleves (vagy víz).

  • Gyömbéres csirkecomb

    Hozzávalók:

    - 25 dkg csirke felsõcomb filé
    - 15 dkg vágott zöldbab
    - 3 dkg kenyérszalonna
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 tk méz
    - 1 kk só
    - friss reszelt gyömbér vagy 1 tk õrölt gyömbér
    - 1/2 tk chilipaprika
    - kevés vaj a sütéshez

  • Tárkonyos hús

    Hozzávalók:

    70 dkg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma; 2 kanál zsír, tárkonylevél, egy kevés liszt, 0,5 dl tejföl, só. A galuskához: 50 dkg burgonya, 1 db tojás, liszt, szódabikarbóna, só

  • Pikáns húsgombóc

    Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 20 dkg rizs, 3 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 evõkanál mustár, 2 szelet kenyér, 5 dl marhahúsleves (kockából), 2 evõkanál frissen facsart citromlé, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, 15 szem kapribogyó, 1 tojássárgája, 2 babérlevél, só, õrölt bors.

  • Rakott palacsinta

    Hozzávalók: 12 db megsütött palacsinta, 3 evõkanál sárgabaracklekvár, 5 dkg fõzõ- vagy étcsokoládé, 5 dkg darált mandula vagy mogyoró, 15 dkg gesztenyemassza, kevés porcukor, 2 tojássárga, 2 dl tejföl, fél dl tej.

  • Krumplitorta

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg darált dió, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg étcsokoládé, tejszínhab.

  • Húsos vitaminsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús (sertés- és marhahús vegyesen), 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, fél teáskanál szárított kakukkfû, 4 evõkanál olaj, 15 dkg galambbegysaláta, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 30 dkg saláta, 1 doboz csemegekukorica, 20 dkg paradicsom, 3 evõkanál balzsamecet, só, cukor, õrölt bors.

  • Egyszerü spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti, chilipaprika, 4 gerezd fokhagyma, extra szûz olívaolaj, reszelt parmezán.

  • Borjúborda Szent Gellért módra

    Hozzávalók: 650 g borjúborda, 4 db tojás, fél dl tejszín, só, bors, 50 g vaj;

    Paprikás mártáshoz: 300 g borjúcsont, 50 g zsír, 50 g vöröshagyma, 10 g fûszerpaprika, fél dl tejfel, fél dl tejszín, só, 20 g liszt, 200 g libamáj, 8 db gombafej, 200 g zöldmetélt, 30 g vaj;

  • Csokis banános piskóta

    Csokis banános piskótaA pudingot egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a maradék tejet, és közepesen sűrű krémet főzök. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a kihűlt pudingba belekeverem. A csokit megolvasztom, és felöntöm kb. fél dl tejjel, majd simára keverem. Először egy réteg babapiskótát helyezek a jénai aljába, meglocsolom az olvasztott csokival, rákanalazom a pudingos krém felét, és elegyengetem, majd sűrűn megrakosgatom a felkarikázott banándarabokkal.

loading...