Tésztához:
- 8 tojás
- 8 ek. kristálycukor
- 8 ek. finomliszt
- fél cs. sütőpor
Krémhez:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 dl tej
- 2 dl kókusztej
- 1 cs. vaníliás puding
- 20 dkg cukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló por
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kétféle tejet összeöntöm, majd belekeverem a kókuszreszeléket. A pudingport 1-2 kanál hideg tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a kókuszos tejhez, és állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzöm. Ha elkészült, teljesen kihűtöm.
Közben a hideg habtejszínt a habfixálóval együtt habosra verem, és elkeverem a mascarponéval. Miután a kókuszos puding kihűlt, a kétféle krémet összeforgatom, és hűtőbe teszem.
A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét pici só hozzáadásával gépi habverővel kemény habbá verem, majd a cukrot kanalanként hozzáadva tovább verem. Ezután kézi habverővel hozzákeverem a tojások sárgáját is, majd kanalanként a sütőporos lisztet is beleforgatom.
A piskótamasszát sütőpapírral bélelt nagy sütőtlemezre (a legnagyobbra, mert nem kell, hogy magas legyen) simítom, és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső álláson) kb. 15 perc alatt megsütöm. Még melegen lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni. Ha kihűlt, 3 csíkra vágom, ezek lesznek a hosszúkás torta emeletei.
A kihűlt lapokat emeletenként először vékonyan megkenem az eperlekvárral, majd rásimítom a kókuszos krémet. A maradék krémmel az oldalát is bevonom. Színes cukortojásokkal díszítem.