- 20 dkg spenót
- 1 nagyobb mandarin (vagy 2-3 kisebb)
- fél paradicsom
- 5 dkg edami sajt
- 2 dkg mogyoró
- fél fej lilahagyma
- fél citrom leve
- só
- bors
- 2-3 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- mandarin leve
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A hagymát vékony félkarikákra szeleteljük, és bepácoljuk a citromlébe és sóba 10-20 percre. A spenótot átöblítjük, megszárítjuk, darabokra tépkedjük, majd salátás tálba helyezzük. A mandarint megpucoljuk, lehártyázzuk, gerezdekre szedjük, és a levét is felfogjuk.
A paradicsomot, sajtot felkockázzuk. A mogyorót megpirítjuk, majd durvára törjük. A mandarint, paradicsomot, sajtot összekeverjük a salátaöntettel: olívaolaj, balzsamecet, bors, mandarin leve.
Hozzákeverjük a pácolt hagymát is a levével együtt.
A spenót levelek közepébe halmozzuk a salátát, és megszórjuk a pirított mogyoróval.