2024.03.29. - Auguszta

Mandarinos spenótsaláta

Hozzávalók:

- 20 dkg spenót
- 1 nagyobb mandarin (vagy 2-3 kisebb)
- fél paradicsom
- 5 dkg edami sajt
- 2 dkg mogyoró
- fél fej lilahagyma
- fél citrom leve
- só
- bors
- 2-3 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- mandarin leve
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A hagymát vékony félkarikákra szeleteljük, és bepácoljuk a citromlébe és sóba 10-20 percre. A spenótot átöblítjük, megszárítjuk, darabokra tépkedjük, majd salátás tálba helyezzük. A mandarint megpucoljuk, lehártyázzuk, gerezdekre szedjük, és a levét is felfogjuk.

A paradicsomot, sajtot felkockázzuk. A mogyorót megpirítjuk, majd durvára törjük. A mandarint, paradicsomot, sajtot összekeverjük a salátaöntettel: olívaolaj, balzsamecet, bors, mandarin leve.
Hozzákeverjük a pácolt hagymát is a levével együtt.

A spenót levelek közepébe halmozzuk a salátát, és megszórjuk a pirított mogyoróval.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!