rss
  • Pudingos-citromos szelet

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 300 g liszt
    - 1 egész tojás
    - 70 g margarin
    - 1 csomag szalalkáli
    - 3 ek. porcukor
    - 5 evőkanál tej

    Krémhez:

    - 5 dl tej
    - 1 cs. vaníliás pudingpor
    - 250 g margarin
    - 200 g porcukor
    - 2 cs. vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja és leve

    Elkészítés:

    A szalalkálit elkeverem a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozom a tésztát. Három egyenlő részre osztom, és nagyon vékonyra kinyújtom. A lapokat villával megszurkálom, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, vagy a tepsi hátoldalán közepes hőmérsékleten kb. 8-10 perc alatt megsütöm.

    A krémhez elkészítem a pudingot, és félreteszem hűlni. Közben a margarint habosra keverem a porcukorral, és habverővel óvatosan összedolgozom a pudinggal, majd hozzáadom a citrom héját és a levét is. A krémet a lapok közé egyengetem, végül konyharuhával lefedem, és egy kisebb súlyú tárggyal lenyomatom. Egy éjszakán át hagyom állni, hogy a krémtől a lapok teljesen átpuhuljanak. Másnap porcukorral meghintve tálalom.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Füstölt sonkás pizza

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 25 dkg füstöltsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás, 10 dkg parmezán sajt.

  • Angol marhasült (Roast Beef)

    Használhatunk rostélyost, combot, felsált, hátszínt. A húst nyersen nem sózzuk, fûszerezzük.

  • Gesztenye leves

    Hozzávalók:

    30 deka fõtt, pucolt gesztenye, 1 ek. vaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 7 dl csirkehúsleves, 2 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, szarvasgomba ízû olaj

  • Sajtos-gombás makaróni dagadóban

    Hozzávalók: 80 dkg sertésdagadó, fél csomag makaróni, 10 dkg gomba, 1 csokor zöldpetrezselyem, 15 dkg parmezán sajt, bors, só õrölt kakukkfû.

  • Katóka

    Hozzávalók: 15 dkg zsír, 2 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, tejföl, kevés cukros tej, 2 evõkanál baracklekvár, 1/2 dl rum, 10 dkg vaj.

  • Gomba mártás

    Megtisztított gombát apróra vágjuk, zsírban puhára pároljuk, egy kanál lisztet hintünk rá s ha evvel együtt jól felforrt, húslevessel ...

  • Barna rizses leves

    Hozzávalók: 1 marék barna rizs, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 kávéskanál õrölt kömény, 1 kávéskanál szárított borsika, 1 zellerlevél, 3 szál petrezselyemlevél, 1 evõkanál só.

  • Málnás piskótatekercs

    Málnás piskótatekercsA pudingot simára keverjük a cukorral és egy dl vízzel, hozzáadjuk a joghurtot, elkeverjük és felfőzzük. A Ramát a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lehűtött pudingot és egyenletes krémmé dolgozzuk össze. Az elkészült krémbe lazán belekeverjük a gyümölcsdarabokat. A piskótaroládot kitekerjük, megtöltjük a gyümölcskrémmel, majd visszatekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és felszeleteljük. (A süteményt más gyümölccsel is elkészíthetjük, csak akkor válasszunk hozzá illő joghurtot.)

  • Papagáj süti

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 35 dkg porcukor
    - 4 db tojás
    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg liszt
    - csipet só
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 1,5 dl tejföl
    - 1 csomag csokoládés pudingpor
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 1 csomag puncs ízû pudingpor
    - margarin és liszt a forma kikenéséhez

    A mázhoz:

    - 10 dkg tortabevonó csokoládé
    - 1 evõkanál étolaj

    A díszítéshez:

    - színes dekor cukor

  • Kókuszos gyümölcsrizs

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg gömbölyû szemû rizs, 40 dkg gyümölcs vegyesen (kivi, szilva, mangó, eper, nektarin stb.) 8 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 2 lap fehér zselatin, 1/2 rúd vanília. A mártáshoz: 10 dkg málna, 1 filter zöld tea, 6 dkg cukor, 1 friss mentaág.

  • Torockói rostélyos

    Hozzávalók: 4 db 20 dekás hízott rostélyos, 6 deka sertészsír, 10 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db nyers paradicsom, 15 deka tarhonya, 2 deka só és 3 deka zsír.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

  • Fokhagymás harcsa céklával

    Hozzávalók: 4 vastagabb harcsaszelet, só, bors, 5 gerezd fokhagyma, liszt, vaj, 40 dkg cékla, 1 ek. köménymag, só, bors, 10 dkg lilahagyma, 20 dkg alma, 1 kanál porcukor, 10 dkg dió, 6 kiskanál borecet.

  • Egres dzsem whiskyvel

    Elkészítése: Az egrest mosás után pépesítjük. A cukrokkal együtt lábosba tesszük, felforraljuk és állandó kevergetés közben 4-5 percen át, fõzzük. Levesszük a tûzrõl, belekeverjük a whiskyt, és azonnal üvegekbe töltjük.

  • Csirkesaláta

    A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára.

  • Fokhagymás húspástétom

    Hozzávalók: 1 kis doboz vagdalthús-konzerv, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál ketchup, 5 dkg margarin, 1 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1 evõkanál tejföl, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.

  • Snidling mártás

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 deci tejfel, egy csokor snidling, pár csepp citromlé, só.

  • Meleg körözöttes kifli

    Hozzávalók: 30 dkg körözött, 10 dkg vaj, 15 dkg kemény sajt, 10 kifli, köménymag.

  • Brokkoli tésztával

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 25 dkg kockatészta vagy makaróni, illetve bármilyen nagyobb tészta, 1 közepes fej hagyma, 10-25 dkg apró, érett paradicsom, só. A mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 6 dl tej, 1 teáskanál mustár, só, õrölt fehérbors, 35 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.