- 40 dkg széles metélt
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg friss bazsalikomlevél
- 5 dkg fűszeres sajt
- 10 dkg parmezán sajt
- őrölt bors
- olaj ízlés szerint
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük. A fokhagymát finomra törjük, a sóval és a vajjal krémesre keverjük. A bazsalikomot csíkokra vágjuk, szétmorzsoljuk, a borssal és a reszelt sajttal a krémes masszához keverjük.
Ezután az olajat apránként hozzáadagoljuk. Fogyasztás előtt a masszát kevés forró vízzel összeforraljuk. A tésztát ismét felforrósítjuk, és összekeverjük a krémmel.