2024.03.29. - Auguszta

Resztelt máj vörösborosan

Hozzávalók:

- 60 dkg sertésmáj
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl vörösbor
- étolaj
- majoranna
- őrölt bors
- fűszerpaprika
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megpároljuk. A májat csíkokra vágjuk, megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk. Ha a hagyma már üveges, rátesszük a májat. Fehéredésig forgatjuk a hagymás olajon.

Meghintjük 1 csapott ek pirospaprikával. Összeforgatjuk, és felöntjük vörösborral. Ízesítjük ízlés szerint őrölt borssal, majoránnával.

Ha elforr a bor, és még nem puhult meg a máj, kicsit újra felöntjük. Addig főzzük, míg puha nem lesz.
Tálalás előtt sózzuk meg.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!