2024.04.19. - Emma

Túrós-meggyes sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

- 10 dkg sütőmargarin
- 1 db tojás
- csipet sütőpor
- 20 dkg finomliszt
- 8 dkg porcukor

A töltelékhez:

- 25 dkg magozott meggy
- 2 pohár tejföl
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg túró

Az öntethez:

- 2 csomag tortazselé
- 5 dl meggylé vagy víz
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. Ezután 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kikent tepsibe helyezzük. Megfőzzük a pudingot.

A tejfölt összekeverjük az áttört túróval, hozzáadjuk a még meleg pudingot. Ezt ráöntjük a tésztára. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük 175 fokon.

A folyadékból és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Végezetül az öntetet óvatosan ráöntjük a sütemény tetejére. Lehűtjük, és tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!