2024.04.19. - Emma

Tárkonyos pulykaleves

Hozzávalók:

- 50 dkg pulykamell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l húslevesalap
- fél citrom
- 2 marék zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 2 szál sárgarépa
- 1/2 dl tejszín
- 1/2 dl tejföl
- friss tárkony
- 1/2 dl tárkonyecet
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olajon megpárolom, majd a felkockázott pulykahúst a lábasba teszem, és addig pirítom, míg kifehéredik. Ekkor felöntöm a levessel, és hagyom fõni lefedve kb. 10 percig, ekkor hozzáteszem a karikára vágott sárgarépát, és ismét fõzöm pár percig.

Aztán a felvágott gombát és a borsót is hozzáteszem. Sózom, borsozom, hozzáöntöm a tárkonyecetet, és ismét tovább fõzöm. Közben egy kis tálkában összekeverem a tejszínt és a tejfölt, a fél citrom levét és az apróra vágott tárkonyt. Mikor a levesben minden alapanyag megpuhult és összefõttek az ízek, a tejfölös-tejszínes habarást hozzákeverem, és már tálalhatom is.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!