2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Pacalleves

Hozzávalók:

- 1 kg marhapacal
- 1 db répa
- 1 db hagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 cikk fokhagyma
- 5 tojás
- 5-600 g tejföl
- 1 kanál liszt
- ecet
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Fõni tesszük a megtisztított pacalt 1 nagy vagy 2 kisebb hagymával, a répával és a paprikával bõ vízben. Mikor a pacal megfõtt, kivesszük, vékony csíkokra vágjuk, a zöldségeket eldobjuk, a visszamaradt lét pedig szitán átszûrjük, hogy tiszta legyen.

A lébe visszatesszük a felvágott pacalt, és tovább fõzzük. Egy edényben csomómentesen elkavarjuk a tojásokat a tejföllel és a liszttel, és amikor a leves fõ, állandó keverés mellett hozzáadjuk. Külön megreszelünk egy megtisztított répát, és olajban megpirítunk.

Ezt az olajat leszûrjük, és a leves tetejére csurgatjuk, ami különlegessé teszi azt. Külön tálaljuk hozzá az ecetes fokhagymaöntetet.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!