2024.04.19. - Emma

Szilvás-õszibarackos lepény

Hozzávalók:

Tésztához:

- 40 dkg liszt
- 1,5 csomag sütõpor
- 8 dkg õrölt mandula
- 1 citrom reszelt héja
- 5 tojás
- 20+5 dkg porcukor
- 20 dkg puha margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 0,5 dl rum
- csípet só

Töltelékhez:

- 1 kg szilva
- 0,5 kg õszibarack

Szórni:

- fahéjas porcukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A margarint elõbb magában, majd 20 dkg porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a citromhéjat is.

Elvegyítjük a lisztet, a mandulát és a sütõport. A sóval a tojások fehérjébõl kemény habot verünk, úgy hogy a vége felé a maradék porcukrot is beledolgozzuk. A habot a lisztes keverékkel és a tejjel felváltva több részletben beleforgatjuk a masszába, végül hozzáadjuk a rumot is.

Sütõpapírral kibélelt nagy tepsibe (30x40 cm-es) simítjuk a tésztát, sûrûn megterítjük a megpucolt, kimagozott szilvával. Az õszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk, amelyekkel a tészta tetejét kirakjuk. Elõmelegített sütõben, kb. 190°C-on 45-50 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihûlni.

Tálalás elõtt kockákra vágjuk, kevés fahéjas porcukorral meghintjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!