2024.04.25. - Márk

Mézes sült kacsacomb

Hozzávalók:

- 4 kacsacomb
- 3 újhagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 3 ek balzsamecet
- 3 ek méz
- 2 ek szójaszósz
- 1 csipet tengeri só
- néhány szem bors (õrölve)
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A hozzávalókat elkeverjük, majd egy lapos tálba öntjük a felét, rátesszük a kacsacombokat, leöntjük a maradékkal. Jól megforgatjuk a pácban – minimum 2-3 órán át a hûtõszekrényben pihentetjük. Idõnként megforgatjuk.

180 fokra bemelegítjük a sütõt. Egy rácsos tepsibe vizet öntünk (kb 1-2 centiméternyit). A rácsra helyezzük a lecsurgatott kacsacombokat (bõrrel felfelé). Megkenjük a páccal és a felmelegedett sütõben kb 1 órán át keresztül sütjük.

10-15 percenként meglocsoljuk 1-2 kanál páccal, 30 perc után megfordítjuk, de továbbra is locsolgatjuk a maradék páccal.

Amikor már szép barna, kb 50-60 perc után, a sót és õrölt borsot a combokra szórjuk (a bõrös oldalra), és 10 percig tovább sütjük, bõrös oldallal felfelé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!