2024.04.25. - Márk

Céklás húsgombóc

Hozzávalók:

- 3 db közepes cékla
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk köménymag
- 1 salotta hagyma
- 25 dkg sertés darálthús
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 1.5 dl tejföl
- fél citrom reszelt héja
- 1 ek aprított kapor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A sütõt elõmelegítjük 200 fokra. A céklákat megpucoljuk, nagy darabokra vágjuk.
Egy tepsibe áttesszük õket, köménymaggal megszórjuk, olajjal lelocsoljuk. 20 percre a bemelegedett sütõbe tesszük.

Közben a hagymát felaprítjuk, elkeverjük a zsemlemorzsával, reszelt citromhéjjal, kaporral, 1 ek tejföllel és a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk, 6 gombócot formálunk belõle.

A céklát kivesszük a sütõbõl, átkeverjük, majd a cékla darabok közé helyezzük a gombócokat. 25-30 percig szép barnára sütjük. Tálalás elõtt a tejfölt belekeverjük, kaporral megszórjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!