rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Csirkesaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - maradék sült csirkemell
    - 3-4 levél medvehagyma
    - 1 nagy pohár joghurt
    - 1 db kígyóuborka
    - 2 db paradicsom
    - 1/2 fej saláta
    - 2 db paprika
    - 1 db hegyes erõs paprika
    - 1 csokor piros retek
    - olívaolaj
    - só
    - õrölt fehérbors

    Elkészítés:

    A sült csirkemellrõl leszedjük a húst és csíkokra vágjuk. A zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk, a salátaleveleket nagyobb darabokra tépjük. A medvehagymát apróra vágjuk.

    A joghurtot kikeverjük sóval, borssal és a medvehagymával. A zöldségeket összekeverjük.

    Tálalásnál a tálat kibéleljük a salátával, ráhalmozzuk a zöldségeket, olívaolajat csepegtetünk rá. Rátesszük a csirkemellcsíkokat, és meglocsoljuk a medvehagymás joghurttal.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Finommetélt

    Egy egész tojásból és kb. 80-100 g lisztbõl (a tojás nagyságától függõen) egy kevés sóval (friss fogyasztáshoz készítve só nélkül csináljuk!) kemény tésztát gyúrunk.

  • Vese burgundiai módra

    A tisztított és félbevágott veséket sózzuk, borsozzuk és vajon megsütjük. Kivesszük, majd ugyanebben a vajban sózott, borsozott gombafejeket és karikára vágott virslit pirítunk.

  • Finom sertésláb

    Hozzávalók: 2 közepes nagyságú sertésláb, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál curry-por, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só;

  • Serpenyőben sült zöldségek

    Serpenyőben sült zöldségekA fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát. Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk. A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Gyakran megkeverjük. Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük.

  • Kókuszos-chilis csirke

    Hozzávalók:

    - 60-70 dkg csirkemellfilé
    - 2 db magozott chilipaprika
    - 1/2 lime
    - 1 dl kókusztej
    - 300 ml forró csirke alaplé
    - 2 tk étkezési keményítõ
    - 3 ek mogyoróolaj

  • Vargabéles

    Hozzávalók: 4 fõ részére:

    200 g cérnametélt, 5 db gyermelyi tojás, 150 g margarin, 300 g cukor, 1 kg túró, 2 dl tejföl, 100 g mazsola, 1 citrom, 2 evõkanál vaníliás cukor, fél-fél adag vanília és gyümölcsmártás.

  • Kapros tök tejfölös tojással sütve

    Hozzávalók: 2 kg spárgatök, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 csomó kapor, 1 kiskanál KNORR Delikát ételízesítõ.

  • Lángoló mandulás palacsinta

    Hozzávalók: 20 db édes palacsinta, 15 dkg darált mandula, 2,5 dl tej, 8 dkg cukor, 1,5 dl csokiöntet (kész), 0,8 dl Rum + 0,03 dl Amaretto.

  • Szivárványszelet

    Hozzávalók:

    A tésztához: 9 db tojás, 33 dkg kristálycukor, 2 csokis pudingpor, 2 vaníliás pudingpor, 2 puncs pudingpor, 3 kk. sütõpor. A töltelékhez: 2 puncs pudingpor, 2 csokis pudingpor, 6 ek. kristálycukor, 12 dl tej

  • Barackos kókusztekercs

    Hozzávalók: 15 dkg összevagdalt, aszalt sárgabarack, 13 dkg puha vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg rétesliszt, 1,5 kiskanál sütõpor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 dl tej.

  • Bableves kolbásszal

    Bableves kolbásszalA fejtett babot egy egész éjszakára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre megdinszteljük, rádobjuk a már felaprított paradicsomot, az összetört fokhagymát és a felaprított zöldségeket, a burgonya kivételével, mert az majd csak később kerül bele. Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel, és beletesszük a babot. Sóval, összetört babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a meghámozott, egészben hagyott krumplit. Végül beletesszük a felkarikázott kolbászt, és készre főzzük. Tejföllel, ecettel kínáljuk.

  • Keménymagos, vagy rántottleves

    Nem nagyon kedvelt, de annál egészségesebb s beteg gyomornak nagyon ajánlatos leves. A készítése is nagyon egyszerû s azéert még sem éppen könnyû.

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Banános kenyér

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 tk szódabikarbóna, 13 dkg margarin, 2 tojás, 1 narancs héja és a fél narancs leve, 15 cukor (fele barna, fele fehér), 2 érett banán, 10 dkg pirított és darabolt dió, 10 dkg apróra vágott keserû csokoládé, 1 csipet só.

  • Párolt uborka

    Hozzávalók: 75 dkg kígyóuborka, 3 evõkanál olaj, só, õrölt fehér bors, (5 dkg reszelt sajt).

  • Csikós tokány

    Hozzávalók:

    - 70 dkg sertéshús
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 3 paradicsom
    - 3 zöldpaprika
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 nagy tejföl
    - 3 ek liszt
    - 1 tk fûszerpaprika

    Nokedlihez:

    - 3 fej vöröshagyma
    - 3 tojás
    - 2 dl napraforgó olaj
    - 1/2 kg liszt
    - 3 dl víz
    - só

  • Csirkemellsaláta

    Hozzávalók: 1 maradék fõtt, sült, vagy grill csirkemell, 1 fürt nagy szemû szõlõ, 1 narancs, néhány szem dióbél, néhány salátalevél, 15 dkg majonéz, 2 dl kefír, 1/2 csokor petrezselyem, 2 tk. mustár, pár csepp citromlé, csipetnyi porcukor, só, bors.

  • Sárgabarack - sárgarépa lekvár

    Hozzávalók: 35 dkg magozott sárgabarack, 15 dkg sárgarépa, 1 citrom leve és héja, 30 dkg cukor.

  • Párolt káposzta

    A káposztát vékony szálakra vágjuk, besózzuk, és 1 óra hosszat állni hagyjuk. A sóból kicsavarjuk, az olajban rózsaszínûre pirított reszelt hagymával együtt, törött borssal ízesítve, fedõ alatt puhára pároljuk.

  • Alföldi kolbászos fánk

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 2 tojás, só, 2 dl tej, 2,5 dl olaj, 25 dkg lángolt kolbász.