2024.04.20. - Tivadar

Szardellás spagetti

Hozzávalók:

- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 fej piros chili, kimagozva
- 50 g lecsöpögtetett szardella
- 175 g kimagozott fekete olívabogyó
- 1 evõkanál lecsöpögtetett kapribogyó
- 400 g darabos paradicsomkonzerv
- 1 evõkanál paradicsompüré
- só
- fekete bors
- 225 g- 275 g spagetti
- friss, aprított bazsalikom
- frissen reszelt parmezán sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A mártáshoz forrósítsd fel egy serpenyõben az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, a chilit és a bazsalikom egy részét. Fõzd addig, míg a fokhagyma meg nem fonnyad.

Add hozzá a szardellát, az olajbogyót, a kapribogyót, az aprított paradicsomot, a paradicsompürét, valamint egy kevés feketeborssal ízesítsd. Vedd lejjebb a tûzhely hõfokát, és lefedve, nagyjából 30 percig fõzd lefedve, míg sûrû mártást nem kapsz.

Amíg a tésztaszósz fõ, tölts fel vízzel egy nagy serpenyõt, és egy kevés só hozzáadásával fõzd ki a spagetti tésztát.

Csöpögtesd le a spagettit, és tedd bele a mártásba a serpenyõbe. Keverd össze jól, hogy mindenhova egyenletesen jusson a mártásból, majd add hozzá a maradék bazsalikomot is.

Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!