- 25 dkg készre nyújtott réteslap
- 5 dkg margarin
- aszalt gyümölcs lekvár
- 15 dkg friss vagy fagyasztott vörös áfonya
- porcukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Közben a réteslapokat felvágjuk 10 cm négyzetekre. Konyharuhával letakarjuk.
A vajat, margarint megolvasztjuk, majd egy lapos muffin sütõformát kivajazunk. A tészta lapokat egy szilikon ecset segítségével a vajjal megkenjük, és kibéleljük a muffin mélyedéseket. Ezt megismételjük háromszor, de helyezzük a lapot az elõzõ rétegre átlósan és úgy, hogy csillagcsúcsok keletkezzenek. Kb 5 percig világosbarnára sütjük.
Kivesszük a sütõbõl, mindegyikbe töltünk 1 teáskanálnyi lekvárt és néhány szem áfonyát. Visszatesszük a sütõbe és 5 percig tovább sütjük. Akkor jó, amikor a tészta szép barna, az áfonya pedig puha.
5 percig pihentetjük, majd óvatosan kiemeljük a kosárkákat egy tányérra. Tálalás elõtt porcukorral meghintjük.