2024.04.19. - Emma

Áfonyás falatok

Hozzávalók:

- 25 dkg készre nyújtott réteslap
- 5 dkg margarin
- aszalt gyümölcs lekvár
- 15 dkg friss vagy fagyasztott vörös áfonya
- porcukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Közben a réteslapokat felvágjuk 10 cm négyzetekre. Konyharuhával letakarjuk.

A vajat, margarint megolvasztjuk, majd egy lapos muffin sütõformát kivajazunk. A tészta lapokat egy szilikon ecset segítségével a vajjal megkenjük, és kibéleljük a muffin mélyedéseket. Ezt megismételjük háromszor, de helyezzük a lapot az elõzõ rétegre átlósan és úgy, hogy csillagcsúcsok keletkezzenek. Kb 5 percig világosbarnára sütjük.

Kivesszük a sütõbõl, mindegyikbe töltünk 1 teáskanálnyi lekvárt és néhány szem áfonyát. Visszatesszük a sütõbe és 5 percig tovább sütjük. Akkor jó, amikor a tészta szép barna, az áfonya pedig puha.

5 percig pihentetjük, majd óvatosan kiemeljük a kosárkákat egy tányérra. Tálalás elõtt porcukorral meghintjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!