- 12,5 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 10 dkg hideg vaj
- 1 tojás
- fél dl tejszín
- 3 evõkanál rum
- 1 csipet fahéj
- 10 dkg durvára vágott dió
- liszt a kinyújtáshoz
- vaj a formához
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztet 3 dkg cukorral, a tojássárgájával, a sóval és 8 dkg vajjal összegyúrjuk. A tésztát 12 órára hûvös helyre tesszük.
A sütõt elõmelegítjük 220 fokra, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta alját megszurkáljuk, sütõpapírral befedjük. A sütõben 12-15 percig elõsütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt.
A maradék cukrot elkeverjük a tojással, és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk és a rummal, a fahéjjal, a dióval a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihûlni.