rss
  • Sajtos perec

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 60 dkg liszt
    - 1 kocka margarin
    - 1 tojássárgája
    - 15 g szalalkáli
    - só
    - 200 g tejföl

    Tetejére:

    - 1 tojásfehérje
    - reszelt sajt

    Elkészítés:

    A hozzávalókat rakjuk egy nagy tálba és gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg tojásfehérjével és szórjuk meg reszelt sajttal. Perecszaggatóval szaggassunk kis pereceket belõle.

    A pereceket rakjuk sütõpapírral kibélelt gáztepsibe és elõmelegített sütõben 160 C-on 30 percig süssük. A perecekbõl maradt kis háromszögeket tegyük félre. A megmaradt tésztát gyúrjuk össze és nyújtsuk ki újra, és újabb pereceket szaggathatunk ki belõle míg el nem fogy a tészta.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Meggy mártás

    Fél kiló meggyet magvaitól megtisztítunk s az elkészített híg rántáshoz keverve felöntjük levessel, vagy vízzel, egy jó darab egész cukrot, sót s egy darab egész fahéjat téve még hozzá.

  • Almatorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vaníliás pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé, 1,5- 2 dl Hulala tejszín.

  • Narancsdzsem

    Hozzávalók: 4 db (kb. 60 deka) narancs, 3 darab citrom, 1,6 kiló cukor.

  • Bazsalikomos paradicsomleves

    Bazsalikomos paradicsomlevesA paradicsomokat meghámozzuk, félbevágjuk, majd kikaparjuk a magjaikat, majd körülbelül dobókockányi darabokra aprítjuk őket. A sült paprikát is apró darabokra felkockázzuk. (Ezt a hozzávalót a sütőben mi is elkészíthetjük, de készen is meg lehet vásárolni.) A paradicsomkockákat és a paprikakockákat a mézzel és a bazsalikommal mixerbe belerakjuk, majd teljesen simára pürésítjük. Ha kész, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és egy-két órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor friss bazsalikomlevelekkel díszítjük a levest.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Cumberland-mártás

    Hozzávalók: 70 dkg ribizkekocsonya, 1 db narancs, 1 db citrom, 2 dl vörösbor, 0,5 dl borpárlat, 0,5 dkg Cayenne-i bors, 1 dkg angol mustár;

  • Körteleves joghurtosan

    Körteleves joghurtosanEgy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobjuk a fahéjat, szegfűszeget, a citrom kipréselt levét és vékonyan levágott héját. Csipetnyi sót szórunk rá, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük. A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük. Óvatosan az alaplébe szórjuk, és 5 percig főzzük. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt éa a joghurtot elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáöntünk 1 dl. hideg vizet, és rámerünk a levesből egy keveset.

  • Amerikai fánk

    Hozzávalók: 2 tojás, 1 pohár kefir, édesítõ (ízlés szerint), 1 csipet só, fél csomag sütõpor vagy szódabikarbóna, 25-30 dkg zabkorpa (ill.annyi, hogy a tészta ne legyen folyós).

  • Alma joghurtmártásban

    Hozzávalók: 4 alma, 1 kígyóuborka, 1 póréhagyma, 3 fõtt tojás, 2 dl joghurt, só, õrölt bors, citromlé, porcukor.

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Rákkal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 10 sós palacsinta, 30 rákolló, és/vagy farok, 1,5 zsemle, fál dl tejszín, 25 dkg gomba, 4 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg zsír, zsemlemorzsa, só, bors, paprika, petrezselyemzöld.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Lencse darált hússal (Kiymali mercimek)

    Hozzávalók: fél kg lencse, 20 dkg darált hús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek sûrített paradicsom, só.

  • Zöldséges rakott kel

    Hozzávalók 4 személyre:

    80 dkg kelkáposzta, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál póréhagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg gomba, csokor petrezselyem, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált pulykamell, 15 dkg mélyhûtött kukorica, 2 dl tejföl (12 %-os), köménymag, kakukkfû, rozmaring ízlés szerint

  • Currys-gyömbéres karfiolkrémleves

    Elkészítés: A hagymát apróra vágom, a fokhagymagerezdeket negyedelem, majd olajon megdinsztelem. Mikor üvegesedik, ráteszem a fûszert, és kicsit átpirítom. Felöntöm vízzel, beleteszem a karfiolrózsákat, és óvatosan (nem ronggyá) fõzöm. Amikor még roppanós, de nem nyers, a fél levest kiszedem, botmixerrel krémmé egyengetem 1 pohár joghurttal egyetemben. Összeöntöm, sózom, rottyantok rajta, és apró vajas galuskát szaggatok bele.

  • Borzas teasütemény

    Hozzávalók: 2 db tojásfehérje, csipetnyi borkõsav, 1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen), 4 dl kukorica-, vagy zabpehely, 1 dl apróra vágott datolya, 1 dl apróra vágott dió, 1 teáskanál vanília.

  • Görögdinnye ital mentával

    A dinnyekockákat tegyük egy éjszakára mélyhûtõbe. Másnap a fagyott dinnyét a teával és a vízzel tegyük mixerbe, és keverjük addig, amíg sima nem lesz az ital. Öntsük poharakba és díszítsük mentalevéllel.

  • Kaporszósz, Kapormártás

    Hozzávalók: 5 dkg zsír, 3 ek liszt, 1 csomó kapor, só, tej.

  • Fancy Drink

    A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, és a hûtött longdrinkes pohárba öntve és ananásszal díszítve szervírozzuk.

  • Sajtos rizsgombóc

    A rizst a paradicsompürével, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, puhára fõzzük, levét elpárologtatjuk, majd a tûzrõl levéve belereszel­jük a sajtot.