rss
  • Csirkemájjal töltött hús

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 2 egész csirkecomb
    - 40 dkg csirkemáj
    - 2-3 dl vörösbor
    - 2 ek méz
    - rozmaring
    - só
    - bors
    - 1 zsemle
    - 1 tojás
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 5 szál medvehagyma
    - áfonyalé (vagy lekvár)
    - 2 nagy burgonya
    - vaj
    - tej

    loading...

    Elkészítés:

    A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk. A csirkemájakat szintén megtisztítjuk, darabokra vágjuk.

    Kb. 2 dl vörösbort, 1 ek mézet, kevés rozmaringot kikeverünk páclének. Ebbe tesszük a májat pihentetni kb. 15-30 percig. Közben elõmelegítjük a sütõt. Serpenyõben a páclében megpároljuk a csirkemájakat.

    Közben az aprítógépbe beletörünk egy tojást, beleöntjük a tejbe áztatott zsemlét, majd ehhez hozzá szedjük lé nélkül a májakat, kicsit megborsozzuk. Tehetünk egy pici sót is hozzá.

    Összeaprítjuk pástétom állagúra. Hozzáadjuk az aprított medvehagymát és kb. 2 ek páclevet, valamint 2 ek zsemlemorzsát. Összekeverjük. Ezt a pástétomot betöljük a csirkecombok bõre alá.

    A páclevet és kicsi olajat öntünk tûzálló tálba, amibe belefektetjük a combokat és fóliával lefedjük. Kb. 50 percig sütjük, egyszer átfordítva. Levesszük a fóliát, és még 10 percig megpirítjuk a bõrét. Közben a burgonyákat megpucoltuk, felkockáztuk és sós vízben megfõztük. Kevés vajjal, tejjel/tejszínnel pürét készítünk.

    A maradék pástétomot alaplében kifõzzük májgombócként, ez is részese lehet a köretnek. Áfonyalevet mézzel, 1 dl vörösborral sziruposra fõzünk. Ez díszítheti, illetve fûszerezheti még az ételünket.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Töltött rostélyos

    Két szép nagy rostélyoshoz veszünk 25 deka disznóhúst a combjából, 6 deka szalonnát. A rostélyost megveregetjük, besózzuk és félre tesszük.

  • Sörben sült fürjtojás

    Hozzávalók: 16 db fürjtojás, 1 db tyúktojás, 8-10 dkg finomliszt, másfél dl világos sör, 1 gerezd fokhagyma, mokkáskanálnyi õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi sütõpor, 1 púpozott mokkáskanál só;

  • Lecsó télire

    Hozzávalók: 1 kg zsír, 2 kg hagyma, 3 kg paradicsom, 5 kg paprika, 1 kávéskanál szalicil.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2: 1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Velõs rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg), 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 15 dkg velõ, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, 1 zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, 2 tojás, 2 dl olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 kanál liszt, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl.

  • Pácolt báránylapocka nyárson

    Vágjuk fel a húst kockákra. Áztassuk a sóval, borssal és provence-i fûszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csöpögtessük le, és tûzzük nyársra a megtisztított hagymával. Locsoljuk meg olajjal, tegyük öt percre forró grillsütõbe. Gyakran öntözzük meg olajjal.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg hagyma, 1 tk só, 1+1 tk õrölt feketebors, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

  • Tepsis paradicsom

    Hozzávalók: 50 dkg makaróni, 50 dkg paradicsom, 1 cs. petrezselyemzöld, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj.

  • Zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, fekete bors, 1 leveskocka, petrezselyemzöld, só.

  • Finom cukkinifõzelék

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves (leveskockából is lehet).

  • Tojáskrém

    Hozzávalók: 4 db tojás, 5 dkg margarin, 1-2 evõkanál tejföl vagy kefír, mustár, vöröshagyma, petrezselyemzöld, bazsalikom, só ízlés szerint.

  • Zöldborsós csirkemellragu

    Hozzávalók: kb. 50 dkg csirkemell, 30 dkg borsó, liszt, tejföl, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, fehérbors.

  • Sajtos-szalonnás fasírt

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés darálthús
    - 2 ek. kecup
    - 1 ek. mustár
    - 1 tojás
    - 1 kk. só
    - 1 kk. bors
    - 1 fej vöröshagyma lereszelve
    - 2 gerezd fokhagyma átzúzva
    - 10 dkg baconszalonna vagy házi szalonna
    - 1 csomag lapkasajt

  • Metélõhagyma-mártás

    Hámozott, tejben áztatott, kicsavart zsemlét szitán áttörünk, és a majonézmártáshoz keverjük. Kemény tojások sárgáját szitán áttörjük, és a zsemlével elkevert majonézmártáshoz adjuk. Sózzuk, törött fehér borssal, citromlével ízesítjük, hozzákeverjük a finomra vágott metélõhagymát és a tejfölt.

  • Vajas krumplipogácsa

    40 deka lisztet 25 deka vajjal, 20 deka áttört, fõtt burgonyával, 1 csomag Váncza-sütõporral deszkán jól összedolgozunk, majd ízlés szerint sót, 1/2 deci tejfelt és 1 egész tojást gyúrunk még hozzá.

  • Knock Out Drink

    Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.

  • Isteni baunty torta

    Isteni baunty tortaA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját fehéredésig kihabosítjuk, a szárazanyagokat összeforgatjuk. A sárgáját óvatosan a fehérjébe forgatjuk, végül fokozatosan beleszórjuk a kakaós keveréket is. 180 fokra előmelegített sütőben, papírral bélelt formában 4-5 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk a vaníliával, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a cukrot. 3-4 percig forraljuk, folyamatosan kevergetve. A kókusztól krémes és sűrű lesz a massza, amely hűtés után könnyen szeletelhető.

  • Vörös puncs

    Hozzávalók: Fél liter víz, 20 deka kristálycukor, 1 szem szegfûszeg, kevés fahéj, 1 öveg vörösbor, fél citrom-, fél narany leve, negyed liter rum.

  • Kunsági leves

    Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst. Sóval, törött borssal ízesítjük és kevés vizet, illetve vörösbort aláöntve félig puhára pároljuk.

loading...