2024.04.19. - Emma

Csirkemellel töltött tészta

Hozzávalók:

- 30 dkg nagy átmérõjû tészta (canelloni vagy vastag csõtészta)

A töltelékhez:

- 30 dkg csirkemellfilé
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evõkanál olívaolaj
- 20 dkg natúr sajtkrém

A mártáshoz:

- 1 doboz paradicsomkonzerv
- apróra vágott petrezselyem
- bazsalikomlevél
- oregánó
- kakukkfû
- fokhagyma
- 2 evõkanál olívaolaj
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem. Egy serpenyõbe olajat teszek, belerakom a húst, sózom, borsozom, megszórom egy kis pirospaprikával, ráteszem a lereszelt fokhagymát. Hirtelen átsütöm a húst, majd egy kis vizet aláöntve puhára párolom, a végén zsírjára pirítom.

Amikor kész, ledarálom a húst. Egy tálba teszem, és hozzáadom a sajtkrémet és annyi szaftot, amennyivel szép krémes lesz a massza. Ha kell, még utánaízesítek.

Közben kifõzöm a tésztát sós vízben, leszûröm és leöblítem hideg vízzel.
A tölteléket nyomózsákba teszem, és megtöltöm a tésztákat.

A mártáshoz egy teflonserpenyõbe teszem az olajat, ráöntöm a paradicsomot, hozzáadom a fûszereket, párolom, majd besûrítem.

Tányérra merek a mártásból, ráteszem a tésztát, majd meglocsolom a mártással.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!