2024.03.29. - Auguszta

Sütõtökös tészta

Hozzávalók:

- 1,2 kg sütõtök
- 15 dkg mogyoróhagyma (vagy vöröshagyma)
- 5 dkg tökmag
- 10 dkg vaj
- 1 csomag metélõhagyma (snidling)
- 40 dkg szélesmetélt
- 7,5 dkg húsos szalonna
- 1 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál paprika
- 1,5 dl tejszín
- 5 dkg frissen reszelt torma
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A sütõtököt ketté vágjuk, magját eltávolítjuk, meghámozzuk és durvára reszeljük. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A snidlinget 2 cm hosszú darabokra vágjuk.

A tökmagot 1 dkg vajban aranybarnára pirítjuk. Megsózzuk. A tésztát sós vízben megfõzzük, leszûrjük.

A felszeletelt szalonnát serpenyõbe fektetjük és zsiradék hozzáadása nélkül mindkét oldalát 2-2 percig ropogósra sütjük.

A maradék vajat felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a lereszelt sütõtökhúst, hozzáadjuk a köménymagot és erõs lángon folyamatos keverés mellett nem túl puhára pároljuk. Sózzuk, és a paprikával ízesítjük.

Hozzáadjuk a tésztát és a tejszínt és újra felforrósítjuk. Hozzákeverjük a tökmagot és a snidlinget. Ha szükséges utánaízesítjük. Az így elkészült tésztát tányérokra tesszük, mellé helyezzük a szalonnát és a tetejét megszórjuk tormával.

Különleges és mutatós egytálétel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!