2024.04.19. - Emma

Ananászos csíkok

Hozzávalók:

- fél kg sertéshús
- 2 ek mogyoróolaj
- 3 ek aprított fokhagyma
- 25 dkg ananász darabokra vágva
- 2 ek aprított koriander
- 1 és fél ek szója szósz (sötét)
- 2 tk cukor
- koriander levelek

Pác:

- 2 tk szójaszósz
- 2 tk kínai rizsbor
- 1 tk szezámolaj
- 2 tk kukoricakeményítõ
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A húst felvágjuk 5 cm-es vékony csíkokra. A pácot elkeverjük és hozzáadjuk a hús csíkokat. A pácban tartjuk addig, amíg elõkészítjük a sütéshez szükséges hozzávalókat. A wokot felmelegítjük. Amikor forró, hozzáadjuk a mogyoróolajat. Amikor kissé füstöl az olaj, hozzáadjuk a fokhagymát és néhány másodpercig aranysárgára pirítjuk.

Leszûrjük a húscsíkokról a pácot, majd a wokban 3 percig kevergetés közben átsütjük.
Hozzáadjuk az ananász darabokat, a koriandert, szójaszószt és a cukrot, majd tovább sütjük 3 percig. Áttöltjük egy tálba, korianderrel díszítjük, melegen tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!