2024.04.20. - Tivadar

Pezsgõs túrógombócok

Hozzávalók:

- 1 tasak vaníliaízû desszertöntet
- 150 ml száraz pezsgõ
- 125 ml víz
- 1 csipet só
- 25 g margarin
- 75 g búzaliszt
- 3 tojás
- 15 g étkezési keményítõ
- 250 g zsírszegény túró
- 2 csapott teáskanál sütõpor
- olaj
- kevés cukor
- 1 tasak vanilliáscukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A töltelékhez a desszertöntetet a tasakon lévõ használati utasítás szerint, de 150 ml pezsgõ felhasználásával elkészítjük, majd hûtõszekrénybe tesszük. Az olajat 180 °C-ra felforrósítjuk.

A vajat, a sót, és a vizet egy fõzõedényben összefõzzük, majd levesszük a tûzrõl. A lisztet az étkezési keményítõvel elkeverjük, majd hozzáadjuk a forró folyadékhoz, és sima masszává keverjük. Az egészet újra felforraljuk, és 1 percig állandó kevergetés mellett fõzzük, majd a tûzrõl levéve hagyjuk hûlni. A tojásokat egyenként a konyhai robotgép középsõ fokozatán a masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a túrót és a sütõport is, és jól elkeverjük.

A masszából két teáskanál segítségével dió nagyságú golyókat formázunk, és a forró olajban aranybarnára sütjük. A golyókat szalvétán jól lecsöpögtetjük. A desszertöntetet vékony csövû tortadíszítõbe töltjük, és minden labdába egy kis adag szószt spriccelünk. A cukrot a vanilliáscukorral elkeverjük, és a labdákat megforgatjuk benne.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!