2024.04.18. - Andrea, Ilma

Habos piskóta

Hozzávalók:

Krémhez:

- 24 db babapiskóta
- 8 dl tej
- 2 csomag tejszínízû pudingpor
- 6-7 ek cukor
- 2 egész tojás
- 2 dl tejszín
- 1-2 ek porcukor

Öntethez:

- 3 ek kakaó
- 5 ek cukor
- 2,5 dl víz
- 5 dkg étcsokoládé
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A 2 egész tojást habosra kavarjuk a cukorral, felhígítjuk a 4 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos tejet. Állandó kavarással sûrûre fõzzük. Kihûtjük, vigyázva, hogy ne bõrözzön.

A tejszínt a cukorral habbá verjük. Hûtõbe tesszük. A kakaót a cukorral simára kavarjuk, leforrázzuk a 2,5 dl vízzel, 1-2 percig fõzzük, majd beletesszük az apróra tördelt csokit és hagyjuk benne felolvadni. Langyosra hûtjük.

A tejszínhab felét óvatosan összevegyítjük a kihûlt pudingkrémmel, a másik felét visszatesszük a hûtõbe. Egy üvegtál aljába belesimítunk 4-5 ek krémet, majd a piskótákat egyenként belemártjuk a kakaós öntetbe, nem hagyjuk benne ázni, máris lerakjuk a tálba szorosan egymás mellé. Újabb krém réteg és újabb piskóta sor következik. A krémet úgy osztjuk, hogy a tetejére is maradjon egy réteg. A lehûtött tejszínhabbal díszítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!