rss
  • Fokhagymaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 6 fej fokhagyma
    - 1 póréhagyma vagy vöröshagyma
    - 1 db burgonya
    - 2 evõkanál liszt
    - 1.5 liter erõleves
    - 2 dl tejszín
    - 4 dkg vaj
    - só
    - õröltbors
    - szerecsendió
    - 3 nagy szelet kenyér felkockázva
    - petrezselyem vagy snidling

    Elkészítés:

    Elkészítem az alaplevet az erõleves kockából. Lábasban a vajat felmelegítjük,rászórjuk a felaprított póréhagymát, üvegesre dinszteljük, beletesszük a lisztet és kicsit megpirítjuk.
    Hozzáadjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével.

    Belerakjuk a kockákra vágott burgonyát is, késhegynyi szerecsendióval ízesítjük és közepesnél alacsonyabb fokozaton kb 30 percig fõzzük, míg a burgonya teljesen meg nem puhul, majd simára turmixoljuk a levest. 2 dl tejszínt öntök hozzá,és beleszórjuk a metélt petrezselyem zöldet vagy snidlinget majd felforraljuk.

    Serpenyõben kevés olajat felhevítünk és megpirítjuk a kenyérkockákat.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Latin banán

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

  • Epres palacsinta

    Hozzávalók: 10 palacsinta, 25 dkg eper felezve, fél dl eperlikõr, vagy eperpálinka, 10 dkg porcukor, fél dl víz.

  • Alma csatni

    Hozzávalók:

    1 kg alma, 1 csésze cukor, 2 evõkanál vaj, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs pirospaprika), 2 teáskanál õrölt ánizs, 1 teáskanál fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg, csipet só

  • Mustáros lazac

    Mustáros lazacA zöldségeket megmossuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük erőlevessel, sózzuk, borsozzuk és félig lefedve 8-10 perc alatt puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről és lefedve 15 percig állni hagyjuk. A halszeleteket megmossuk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, megborsozzuk, és a szárukat madzaggal összekötjük. Egy teflonba olajat teszünk, és a halak mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. Ha kész, papírtörlőre szedjük ki őket.

  • Zöldséges sertésragu tésztaágyon

    Hozzávalók: 30 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1 ek szójamártás, 1 ek édes vermut, 1 ek étkezési keményítõ, 1 szál zeller, 1/2 sárgarépa, 6 brokkoli-rózsa, 6 karfiolrózsa, 1/2 kockákra vágott paradicsompaprika, 1 kicsi, félbevágott, felszeletelt vöröshagyma, 50 dkg laposmetélt, só, 1/4 liter víz, 1/2 csirkeleveskocka, 1.5 kiskanál étkezési keményítõ.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg vöröshagyma, 1liter leveskockából készített leves, 50 g vaj, 20 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál liszt, 2 tojás.

  • Olajos-citromos mártás

    Hozzávalók: 3 rész olaj, 1 rész szûrt citromlé, só, törött bors keverék.

  • Tejleves

    Egy teflon lábost hideg vízzel kiöblítünk, 1 liter tejet 2 dl vízzel, nagyon kevés sóval, ízelés szerinti mennyiségû cukorral felforralunk, beleteszünk 1-2 csomag vaníliás cukrot és a cérnametéltet.

  • Paradicsomos pulykamell

    Hozzávalók:

    - 2 szelet nagyobb pulykamell
    - 1 ek liszt
    - 25 dkg koktélparadicsom
    - 1 fej hagyma
    - 1 ek kapribogyó
    - ½ csokor petrezselyem
    - 2 ek olívaolaj
    - 2 ek balzsamecet
    - 6 ek csirke alaplé

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók: 20 sós palacsinta, 50 dkg csirkepaprikás, 2 pohár tejszín, 3+2 dkg vaj, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Húsleves sajtgaluskával

    Hozzávalók: 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás, 2 ek. Liszt, 2 dl tej, 1 ek. olaj, 1 tk delikát ételízesítõ, 2 db. knorr tyúkhúsleveskocka.

  • Gesztenyés kacsasült

    Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1 fej hagyma, 3 dkg vaj, 25 cl felfõzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél, kakukkfû, majoránna, só, bors;

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Disznótoros krumplival és sült céklával

    Hozzávalók:

    - 1 db sütnivaló kolbász
    - 1 db májas hurka
    - 1 db véres hurka
    - 1 szelet csontnélküli fõtt tarja
    - 2 db cékla
    - 3 db krumpli
    - libazsír
    - só
    - õrölt feketebors
    - õrölt kömény
    - kevés sör

  • Sajtos sonkás tészta

    Hozzávalók: 30 dk sonka, 25 dk reszelt sajt, 1 tojás, 1 zacskó tészta(akármilyen,amit szeretünk), 1 doboz családi tejföl, só,bors;

  • Karácsonyi pisztráng

    A ledörzsölgetett halat beirdaljuk. Sóval bedörzsöljük, citromlével meglocsoljuk és fûszeres olajjal kenegetjük. 20 percig állni hagyjuk. A nedvességet leitatjuk, a halat lisztbe forgatjuk és megforrósított vajon minden oldalon megsütjük. Zúzott fokhagymával meghintjük, mellédobjuk a lehéjazott mandulát és még 1 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Párolt rizzsel körítjük.

  • Klasszikus vaníliafagylalt

    Klasszikus vaníliafagylaltAz egész tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megsózzuk. A tejet a vaníliával felforraljuk, és apránként hozzáöntjük a tojásos cukorhoz. Folytonos kevergetés közben épp csak forráspontig melegítjük, addigra kissé be is sűrűsödik. Hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a tejszínből kemény habot verünk, amit óvatosan beleforgatunk a tejes tojásba. A vaníliát kivesszük a tejből, és a masszát lehűtve beleöntjük a fagylaltgép tartályába, majd jó keményre fagyasztjuk. Kis robotgép segítségével nagyon egyszerűen elkészíthető.

  • Dry Manhattan

    Hozzávalók: 6 cl rye whisky, 3 cl száraz francia vermut, egy öntet gyomorkeserû, jég.

  • Babos rizstészta

    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 1 csomag rizstészta kb. 15 dkg fehérbab.

  • Honiglekach

    Hozzávalók:

    2 csésze méz, 1 csésze erõs feketekávé, 3 evõkanál rum, 4 szétválasztott tojás, 1 csésze cukor, 4 evõkanál olaj, 3 és fél csésze liszt, 3 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, fahéj, szegfûszeg, gyömbér, szerecsendió, fél csésze durvára tört dió, fél csésze mazsola.