- 25 dkg csirke felsõcomb filé
- 15 dkg vágott zöldbab
- 3 dkg kenyérszalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk méz
- 1 kk só
- friss reszelt gyömbér vagy 1 tk õrölt gyömbér
- 1/2 tk chilipaprika
- kevés vaj a sütéshez
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy kevés vajon megfuttatjuk az apró kockára vágott szalonnát. Mikor kezd áttetszõvé válni, hozzátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, s lassú tûzön alaposan megdinszteljük.
Hozzátesszük a friss reszelt gyömbért, s a fokhagymát, s feljebb tekerjük a hõfokot. Beledobjuk a kockára vágott csirkét, s a mézet is belekeverjük.
Mikor a hús kifehéredett, s kicsit meg is pirult, takarékra állítjuk a lángot, s hozzáadjuk a fûszereket. Fedõ alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk a húst. Végül hozzátesszük a mirelit zöldbabot, meglocsoljuk egy kis szójaszósszal, s még pár percig hagyjuk fõni, míg a bab is megpuhul.