2024.03.19. - József, Bánk

Gyömbéres csirkecomb

Hozzávalók:

- 25 dkg csirke felsõcomb filé
- 15 dkg vágott zöldbab
- 3 dkg kenyérszalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk méz
- 1 kk só
- friss reszelt gyömbér vagy 1 tk õrölt gyömbér
- 1/2 tk chilipaprika
- kevés vaj a sütéshez
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Egy kevés vajon megfuttatjuk az apró kockára vágott szalonnát. Mikor kezd áttetszõvé válni, hozzátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, s lassú tûzön alaposan megdinszteljük.
Hozzátesszük a friss reszelt gyömbért, s a fokhagymát, s feljebb tekerjük a hõfokot. Beledobjuk a kockára vágott csirkét, s a mézet is belekeverjük.

Mikor a hús kifehéredett, s kicsit meg is pirult, takarékra állítjuk a lángot, s hozzáadjuk a fûszereket. Fedõ alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk a húst. Végül hozzátesszük a mirelit zöldbabot, meglocsoljuk egy kis szójaszósszal, s még pár percig hagyjuk fõni, míg a bab is megpuhul.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!