2024.04.16. - Csongor

Amaránt kása

Tegyük az amarántot, a fokhagymát, vöröshagymát és a zöldséglevest egy serpenyõbe. Forraljuk fel, majd lassú tûzön pároljuk, amíg a folyadék nagy része el nem párolog, kb. 20 percig. Kavarjuk jól meg. Ha túl híg lenne, állandó kevergetés közben forraljuk fel újból, míg besûrûsödik.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ízlés szerint adjuk hozzá sót vagy szójaszószt. Tetszés szerint egy kevés csípõs szósszal ízesíthetõ.

Karikára vágott, grillezett paradicsomokon tálaljuk.

Elkészítési idõ kb. 20 perc.

Hozzávalók:

1 pohár pattogtatott amaránt
1 gerezd finomra vágott, vagy passzírozott fokhagyma
1 közepes méretû, apróra vágott vöröshagyma
3 pohár zöldségleves vagy víz
ízlés szerint tengeri só vagy szója szósz
ízlés szerint csípõs szósz
2 paradicsom
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!