- 1 báránycomb (1,2 kg)
- 2 fej fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- tengeri só
- olívaolaj
- 1 kápiapaprika
- 1,5 deci vörösbor
A zöldbabpüréhez:
- 50 dkg ceruzabab
- 1 nagy burgonya
- 5 dkg vaj
A mártáshoz:
- 1 narancs leve és héja
- 10 dkg friss torma vagy akár ecetes torma is lehet
- 1 dl víz
- 1 csapott mokkáskanál keményítõ
- 2 evõkanál méz
- 4 evõkanál krémsajt
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A báránycombot megtûzdeljük a fél centisre vágott fokhagymagerezdekkel és a rozmaringgal, egymástól 2-3 centinként. A tengeri sóval alaposan bedörzsöljük, beirdaljuk, olívaolajjal meglocsoljuk.
A húst 180 fokos sütõbe toljuk. 1 óra múlva 1,5 dl vörösbort öntünk alá, lefóliázzuk, és további fél órát sütjük.
A zöldbabot megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós, szódabikarbónás vízben megfõzzük, leszûrjük. A krumplit is megfõzzük sós vízben. A leszûrt zöldségekhez adjuk a vajat, pürésítjük.
A mártáshoz a narancs sárga héját lehámozzuk, levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a reszelt tormát és a mézet, összeturmixoljuk. A keményítõt elkeverjük a hideg vízzel, és pár perc alatt összeforraljuk, amíg besûrûsödik. Hozzáadjuk a krémsajtot, összeturmixoljuk.
A combot 5-10 percig pihentetjük, felszeleteljük, majd a zöldbabpürével és narancsos tormamártással tálaljuk.