2024.04.20. - Tivadar

Töltött tojás

Hozzávalók:

- személyenként legalább két tojás
- 1 pohár 12%-os tejföl
- 1 tubus majonéz
- 1 doboz csemege kukorica
- kevés fehérbors
- 1 kávéskanál magvasmustár
- néhány medvehagyma levél
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojásokat keményre megfõzzük, hideg vízben lehûtjük, ketté vágjuk, a sárgájukat kiszedjük, villával összetörjük. Kevés majonézt teszünk hozzá, egy kávéskanál magvasmustárt, kevés õrölt fehérborsot, majd egy tojás fehérjéjét apróra kockázzuk és azt is belekeverjük. Pár apróra vágott medvehagyma levéllel ízesítjük, kikeverjük, majd visszatöltjük a tojások üregébe, díszítjük.

Elkészítjük a majonézes kukoricasalátát: a tejfölbe belekeverjük a majonézt, õrölt fehérborssal ízesítjük. Ebbe is teszünk apróra vágott medvehagyma levelet, majd belekeverjük a lecsepegtetett kukoricát. Végül a saláta tetejére ültetjük a töltött tojásokat.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!