2024.04.19. - Emma

Húsvéti bárányborda

Hozzávalók:

- 8 hosszú-csontos bárányborda
- 1 kis csípõs-hegyes paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 kávéskanál koriander
- 1+1 citrom
- 1 evõkanál méz
- 2+3 evõkanál olívaolaj
- 1 paradicsom
- 3-4 szál menta/majoránna
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A bordacsontok végérõl minden húsmaradványt letisztítunk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, magjait, ereit (a kívánt csípõsség mértéke szerint részben vagy egészen) eltávolítjuk, és a húsát felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A koriandert durvára törjük, a citromokat forró, folyó víz alatt megsikáljuk, és szárazra töröljük.

A páchoz a paprikát, a hagymát, az áttört fokhagymát, a koriandert, a mézet és 2 evõkanál olajat tálkába teszünk, hozzákeverjük 1 citrom reszelt héját és átszûrt levét, ízlés szerint sót és borsot. Megkenjük vele a báránybordákat, jól záródó edénybe tesszük, és 3 órán (legjobb, ha egy éjszakán) át a hûtõszekrényben pácoljuk.

A bordákat alaposan lecsepegtetjük, papírkendõvel megtörölgetjük. Nagyobb serpenyõben felforrósítjuk a maradék 3 evõkanál olajat, beletesszük a bordákat, és mérsékelt tûzön, mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük.

Elõmelegített tálra rendezzük õket, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A díszítéshez a maradék 1 citromot és a paradicsomot nem túl vékony karikákra vágjuk, mindkettõt a pecsenyezsiradékba forgatjuk, és 1-2 percig pirítjuk. A bordák mellé-köré fektetjük, a húst bevonjuk a pecsenyealjjal, és menta- vagy majoránnalevélkével díszítve tálaljuk. Burgonyapüré, petrezselymes fõtt krumpli, rizs illik hozzá.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!