rss
  • Húsvéti bárányborda

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    - 8 hosszú-csontos bárányborda
    - 1 kis csípõs-hegyes paprika
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1/2 kávéskanál koriander
    - 1+1 citrom
    - 1 evõkanál méz
    - 2+3 evõkanál olívaolaj
    - 1 paradicsom
    - 3-4 szál menta/majoránna

    loading...

    Elkészítés:

    A bordacsontok végérõl minden húsmaradványt letisztítunk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, magjait, ereit (a kívánt csípõsség mértéke szerint részben vagy egészen) eltávolítjuk, és a húsát felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A koriandert durvára törjük, a citromokat forró, folyó víz alatt megsikáljuk, és szárazra töröljük.

    A páchoz a paprikát, a hagymát, az áttört fokhagymát, a koriandert, a mézet és 2 evõkanál olajat tálkába teszünk, hozzákeverjük 1 citrom reszelt héját és átszûrt levét, ízlés szerint sót és borsot. Megkenjük vele a báránybordákat, jól záródó edénybe tesszük, és 3 órán (legjobb, ha egy éjszakán) át a hûtõszekrényben pácoljuk.

    A bordákat alaposan lecsepegtetjük, papírkendõvel megtörölgetjük. Nagyobb serpenyõben felforrósítjuk a maradék 3 evõkanál olajat, beletesszük a bordákat, és mérsékelt tûzön, mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük.

    Elõmelegített tálra rendezzük õket, alufóliával letakarva melegen tartjuk. A díszítéshez a maradék 1 citromot és a paradicsomot nem túl vékony karikákra vágjuk, mindkettõt a pecsenyezsiradékba forgatjuk, és 1-2 percig pirítjuk. A bordák mellé-köré fektetjük, a húst bevonjuk a pecsenyealjjal, és menta- vagy majoránnalevélkével díszítve tálaljuk. Burgonyapüré, petrezselymes fõtt krumpli, rizs illik hozzá.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Áfonyás-joghurtos muffin

    Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), l 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 1 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor, 2 dl joghurt.

  • Omega-3 szakácskönyv

    Azt már egyre többen tudják, hogy az emberi szervezetnek szüksége van omega-3 zsírsavra.

  • Currymártás chutney-val

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 2 evõkanál vaj, 2-3 evõkanál currypor, 2 dl húsleves, 1 alma, só, 1 teáskanál étkezési keményítõ, 6 evõkanál ananászlé, 1 evõkanál mangó cutney, 2-3 levél citromfû, 1 evõkanál konyak, õrölt feketebors;

  • Lyoni fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg vaj, 4 dkg cukor, 4 tojás, 1 leveseskanál konyak, só, 1,5 l olaj.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só, vegeta;

  • Csirkés rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg fõtt tészta
    - 10 dkg csirkemell apróra vágva
    - 1 hagyma
    - 1 doboz kukorica
    - 1 doboz borsó
    - bazsalikom
    - oregánó
    - só
    - bors
    - tejszín
    - sajt

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Bírkahús konyakkal

    Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 2 fej vöröshagyma,kevés vörösbor, pirospaprika, töröttbors, 2 derezd fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika és fél deci konyak.

  • Boszorkány-szigeti batyus halászlé

    Hozzávalók: 4 kg ponty, 80 dkg hagyma, 5 dkg só, 10 dkg szegedi fûszerpaprika, 30 dkg liszt, 2 tojás, 5 csípos paprika, 20 dkg paradicsom, 2 dkg fokhagyma, 2 kg halcsont, 2 dl olaj, fehérbors.

  • Szamócaszörp

    Hozzávalók: erdei szamóca és ugyanannyi súlyú cukor.

  • Ropogós rántott hús

    Hozzávalók:

    - 4 szelet 1 cm vastag csirkemell/sertéskaraj
    - 2 tojás
    - 1 bögre liszt
    - só
    - õrölt bors
    - kukoricapehely
    - aprított petrezselyem

  • Gesztenye torta csokoládéval

    21 deka cukrot, 8 tojássárgája és 2 egész tojással habosra keverünk, 17 deka csokoládét sütõben puhítunk s azután kis vaníliás cukorral s egy evõkanál rummal a tojáshoz keverjük.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

  • Házi raffaello

    Házi raffaelloA lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, beledolgozzuk a margarint és a kókuszreszeléket és teljesen kihűtjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, közepébe mogyorót nyomunk és kókuszreszelékbe forgatjuk. Hozzávalók: 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 tasak vaniliáscukor, 5 evőkanál cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 10 dkg margarin, beforgatni 5 dkg kókuszreszelék, közepébe földimogyoró. (De készíthetjük a közepében mandulával is.)

  • Palermói körözött

    Hozzávalók: 20 dkg juhtúró, 15 dkg márványsajt, 5 dkg vaj, 2 dkg olajbogyó, fél-fél csokor metélõhagyma és petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 8 db zsemle, só.

  • Lyoni fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg vaj, 4 dkg cukor, 4 tojás, 1 leveseskanál konyak, só, 1,5 l olaj.

  • Áfonyával töltött alma

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db kisebb (savanykás) alma, 2 evõkanál citromlé, 30 dkg áfonyalekvár, 1 csokor friss cit­romfû.

  • Ananászos hal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 szál karcsú póréhagyma, só, ½ friss ananász, 750 g lazacfilé, frissen õrölt fehér bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, 2-3 ek. szójamártás, 1 kisebb doboz paradicsom (425 ml), õrölt chili.

  • Ananásztorta

    AnanásztortaAz ananászt apró darabkákra vagdaljuk és a levét jól kinyomkodjuk. Az ananászlében feloldjuk a zselatint. A kefirbe belekeverjük az ananászt, ízlés szerint cukrozzuk, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. Ezután hozzáadjuk az ananászlében feloldott zselatint is. Ezt a masszát hagyjuk a hűtőben kicsit dermedni körülbelül fél óra hosszat. Közben felverjük a két pohár tejszínt cukorral és ezt is hozzákeverjük a kefires masszához. A piskótaalapot belehelyezzük a sütőformába, ráöntjük a dermedt krémet és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

  • Hókocka

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 7 dkg vaj
    - 2 dkg szalalkáli
    - 2 ek cukor
    - 1 tojás

    Krém:

    - 25 dkg vaj
    - 25 dkg porcukor
    - 1 tojás
    - 1/2 l tej
    - 2 cs pudingpor
    - 1 cs vaníliás cukor

loading...