2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mazsolás húsvéti cipó

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt (fele tönköly búzaliszt)
- 3 dkg élesztõ
- bõ 1 dl tej
- 20 dkg kézmeleg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg barna nádcukor
- pici só
- 3 egész tojás + 2 tojássárgája
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
- jégcukor a díszítéshez
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

Az élesztõt kevés langyos tejben feloldjuk, felfuttatjuk, majd beleöntjük a lisztbe. Hozzáadjuk a kézmeleg vajat, a tojást, a tojássárgáját, a cukrot, a mazsolát, a citrom és narancshéjat. Nem túl puha tésztává dolgozzuk össze, letakarjuk, és meleg helyen 1/2 órát kelesztjük.

A tésztát elfelezzük, mindkét félbõl gömböt formázunk, tetejét a tojássárgájával megkenjük, és rászórjuk a jégcukrot. 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Pompás kalács a húsvéti sonkához.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!