2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Barackos kocka

Hozzávalók:

Tésztához:

- 20+5 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 5 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2 evõkanál rum

Töltelékhez:

- 70 dkg sárgabarack

Szórni:

- porcukor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A barackot meghámozzuk, és félbe vágva kimagozzuk. A 20 dkg porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal, majd egyenként a tojások sárgájával és a reszelt citromhéjjal.

A tojások fehérjét a sóval, és az apránként hozzáadott maradék porcukorral kemény habbá verjük. A felvert habot a liszttel felváltva a cukros masszához adjuk, végül hozzákeverjük a rumot is.

A tésztát sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és sûrûn kirakjuk a fél barackokkal, amelyeket egy kicsit bele is nyomkodunk. Elõmelegített sütõben, kb. 180°C-on 40-45 percig sütjük, tûpróbával ellenõrizzük.

A tepsiben hagyjuk kihûlni, majd szeletekre vágjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!