Tésztához:
- 20+5 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 5 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2 evõkanál rum
Töltelékhez:
- 70 dkg sárgabarack
Szórni:
- porcukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A barackot meghámozzuk, és félbe vágva kimagozzuk. A 20 dkg porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal, majd egyenként a tojások sárgájával és a reszelt citromhéjjal.
A tojások fehérjét a sóval, és az apránként hozzáadott maradék porcukorral kemény habbá verjük. A felvert habot a liszttel felváltva a cukros masszához adjuk, végül hozzákeverjük a rumot is.
A tésztát sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és sûrûn kirakjuk a fél barackokkal, amelyeket egy kicsit bele is nyomkodunk. Elõmelegített sütõben, kb. 180°C-on 40-45 percig sütjük, tûpróbával ellenõrizzük.
A tepsiben hagyjuk kihûlni, majd szeletekre vágjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.