Tésztához:
- 400 g finom liszt
- 250 g margarin
- 7 tojássárgája
- 1,5 csomag sütõpor
- 150 g porcukor
- fél dl tej
- 4 evõkanál kakaópor
- magozott meggy
Krémhez:
- 200 g kókuszreszelék
- 200 g kristálycukor
- 7 tojásfehérje
A tetejére:
- 100 g étcsokoládé
- fél dl rum
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tészta összes hozzávalóját összegyúrom, majd megfelezem. Az egyik felét mélyhûtõbe teszem, hogy megfagyjon, és jól reszelhetõ legyen majd. A másik felét kinyújtom, és beleegyengetem egy kivajazott tepsibe. Megszórom az elõzõleg lecsepegtetett, kimagozott meggyel.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, és belekeverem a kókuszreszeléket. A masszát rásimítom a meggyre, majd a fagyasztott tésztát ráreszelem a kókuszos masszára. 160 fokra elõmelegített sütõben kb. 55-60 percig sütöm.
Az étcsokoládét gõz fölött megolvasztom, és hozzáadom a rumot is. Miután a tészta megsült hûlni hagyom, majd az olvasztott csokit rácsepegtetem.