- 4 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek liszt
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg brokkoli
- 20 dkg kukorica
- csipetnyi kakukkfû
- 225 ml tej
- só, bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, kiszedjük tányérra, félrerakjuk.
A zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Megszórjuk a liszttel, fél percig kevergetve pirítjuk.
Öntsük fel 1,5-2 liter vízzel és rakjuk bele a megpucolt, kockára vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd kis lángon majdnem puhára fõzzük, adjuk hozzá a rózsáira vágott brokkolit, kukoricát, kakukkfüvet meg a tejet. Addig fõzzük, amíg a brokkoli már majdnem puha, de még roppanós. A szalonnadarabokkal megszórva tálaljuk.