2024.04.24. - György

Póréhagyma leves

Hozzávalók:

- 80 dkg póréhagyma
- 5 dkg vaj
- 9 dl zöldség alaplé
- 3 dl tejszín
- só
- frissen õrölt bors
- nagy csipetnyi szerecsendió
- 1 kk õrölt koriandermag
- 4 ek zabpehely
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A póréhagymát felkarikázzuk és a vajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, korianderrel, felöntjük a zöldség alaplével és a tejszínnel, és 10 percig gyöngyözve fõzzük.

Ekkor kicsit összetörjük botmixerrel, de nem teljesen, hogy maradjanak benne darabok is.
Beletesszük a zabpelyhet, amivel további negyed órát fõzzük a levest. Ezzel el is készült.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!