2024.04.25. - Márk

Zöld dió

Félig érett, zsenge diókat (legjobb június közepén) kötõtûvel sûrûn megszurkálunk, nyolc napig vízben áztatjuk õket, a vizet ez idõ alatt naponta változtatjuk. Nyolc nap múlva a diókat habüstbe tesszük és gyönge sziruppal félpuhára fõzzük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ez azt jelenti, oly puhára, hogyha egy kötõtûvel beleszúrunk, az könnyen hatoljon bele. Ekkor a szirupos diót porcelántálba öntjük és másnapig pihentetjük. Következõ nap a szirupot leszûrjük róla, hozzáadunk egy darabka fahéjat és néhány szegfûszeget, majd a szirupot újból felfõzve, a diókra öntjük; ezt az eljárást hat napig megismételjük, majd üvegekbe téve, szorosan lekötjük és 15 percig gõzben kipároljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!